Український вчений 61-річний Григорій Чаусовський, доцент біологічного факультету Запорізького національного університету, вигадав спосіб лікування стресу. Він розробив прилад, що допомагає ідентифікувати самопочуття за смаками.
— Прилад складається з датчика, що фіксує пульс, ємності для напоїв та коктейльних трубочок. Перед початком дослідження їх затискають у губах, — розповідає Чаусовський. — Якщо ви відчуваєте стрес, апарат напоїть гірким, радість — солодким.
Каже, якщо часто тестуватися, виробиться рефлекс на солодке. Достатньо буде з"їсти цукерку, аби стрес минув.
Збадьоритися допоможе і запах смажених кавових зерен. Такого спільного висновку дійшли корейські, німецькі та японські науковці. Вони дослідили антистресову дію кавового аромату на щурах.
Коментарі