понеділок, 24 лютого 2020 07:01

Калина налагоджує відтік жовчі

— Мені за 60, а відчуваю себе 30‑річним. А все від калини. Щодня їм зо два десятки ягід калини з медом, — розповідає Сергій Воротилін, 62 роки, з села Микуличі Бородянського району Київської області.

Вичавлює склянку соку калини й додає до неї стільки ж меду. Приймає по столовій ложці раз на день.

— Люди хворіють, бо не знають про ліки, які мають під руками, — говорить Андрій Горбась, 38 років, натуропат із Миколаєва. — Сто разів повз калину пройдуть, а не додумаються запарити. Цілющі властивості цієї ягоди підсилює мед. Він урівноважує баланс солодкого й кислого.

Калину потрібно зривати після заморозків. Тоді зникають гіркота й терп­кість.

— Калиновий чай необхідний при застуді. Але кидати в окріп треба не просто ягоди, а й листя з гілками. Слід настояти пів години і пити перед сном. Потім закутатись, щоб пропотіти. Особ­ливо корисна калина гіпертонікам. Відварити столовий буряк, додати перетерті ягоди й заправити ложкою сметани. Такий салат нормалізує тиск і покращує роботу серця, краще за таблетки.

Калина добре справляється і з висипаннями на обличчі. Вони з'являються від поганої роботи шлунка. Допоможе чистка крові, яку робить калиновий чай. Соком калини можна змащувати обличчя — двічі на день або хоча б увечері. Потім слід умитися теп­лою водою з милом.

— З віком у жовчному міхурі збираються камінці, — каже Горбась. — Щоб їх позбутися, достатньо ковтати калинові ягоди з кістками. Вони розріджують жовч і налагоджують її відтік, а камінці перетворюються на пісок. Так самі виходять з організму.

Зараз ви читаєте новину «Калина налагоджує відтік жовчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути