Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2018 00:55

Хворі коліна лікують вином

— Не знаю, чому коліна крутить — на погоду чи від старості? Вдень ще нічого. Як щось роблю, то болю не відчуваю. А ввечері він посилюється. Кручуся по півночі, — розповідає 53-річний Іван Колодяженський з міста Первомайськ Миколаївської області.

Від болю в ногах робить ванночки. Бере гілки верби з листям. Подрібнює, змішує зі жменею солі й заливає окропом. Наливає в миску й тримає там ноги півгодини.

Для компресу купує в аптеці корінь оману. Перемелює й заливає столову ложку склянкою гарячого червоного вина. Підійде домашнє чи кагор. Складає марлю в чотири шари, вмочує в розчин. Прикладає до коліна, замотує поліетиленовим пакетом і вовняним шарфом. Залишає на ніч.

— До болю в ногах звикла, — розповідає киянка Поліна Головня, 38 років. — Боліли так часто, що майже прописалася у флеболога. Уже злякалася, що дожилася до варикозу. А то винувата моя звичка закидати ногу на ногу. Працюю бухгалтером, сидяча робота. Коли здаю звітність, і на обід не виходжу.

Робить компрес із желатину. Складає шматок марлі в кілька шарів і кладе в гарячу воду. Віджимає, насипає на неї 1 ч. л. желатину. Прикладає до коліна, обмотує харчовою плівкою й рушником. Тримає 2 год. Робить процедуру щодня перед сном протягом двох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Хворі коліна лікують вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути