пʼятниця, 28 січня 2011 07:45

Хребет лікують масажем живота

Автор: фото: Ольга Черненко
  Лікар Микола Насіковський масажує пацієнтці внутрішні органи
Лікар Микола Насіковський масажує пацієнтці внутрішні органи

"Хотіла б проснутися на тому світі, бо доки вчителювала, "заробила" 12 гриж у хребті, — говорить киянка 47-річна Олена Грищук. — Не можу передчасно вийти на пенсію, мушу проводити 27 уроків на тиждень. Через нерви та семигодинне стояння маю зажими у спині. Раніше не могла повернути головою, лягти і заснути. Мала мігрені, проблеми із печінкою, кишечником, іншими органами. Ноги набрякали так, що чоботи рвалися. Ходила до мануального терапевта — він відмовився мене лікувати, не можна робити навіть масажів. Хірурги не оперують, бо це дозволено лише при одній грижі. Лікарі, коли бачать мої знімки, говорять, щоб раділа, що взагалі ходжу. У листопаді та січні лягала в лікарню, щоб уколами блокували біль".

Грижі хребта виникають як ускладнення остеохондрозу. Відстань між хребцями зменшується через м'язове напруження. Міжхребцевий диск як амортизаційна подушка витискається назовні. У спинно-мозковому каналі тисне на нервові корінці, зв'язані з внутрішніми органами. Також через стиснення хребтової артерії порушується кровообіг до головного мозку. Недужі страждають на мігрені, запаморочення, погіршення пам'яті та зору.

65-річний Микола Насіковський 30 років застосовує методику позбавлення від хребтових затисків через масаж внутрішніх органів. Він президент Української асоціації народної мануальної терапії. Вважає, недуги хребта слід починати лікувати не з розслаблення спазмованих м'язів спини, а з відновлення роботи органів черевної порожнини.

— Усе, що болить не в животі — страждає від нього. Першопричина недуг — нерви, стреси.  Вони впливають на печінку, шлунок, жовчний і сечовий міхури, нирки та підшлункову, кишківник, статеві органи. Якщо хвора печінка, спина болітиме трохи нижче лопаток. Якщо проблеми в гінекології чи з простатою — турбуватиме поперек. Усі органи мають своє "представництво" на тілі. Стан людини можна визначити за кілька секунд, доки вона заходить до кабінету. Це видно за виразом обличчя, поставою, наявністю родимок, папілом, набряків. Наприклад, м'язи шиї показують роботу нирок. Якщо людина весь час нахиляє голову в один бік, має проблему з однією з них. Якщо шия не повертається, чекайте інсульту.

Метод вісцеральної, тобто внутрішньої, мануальної терапії застосовували стародавні слов'яни. Насіковський започаткував його в Україні, навчався в Москві. Практикував у багатьох країнах Європи. Тепер проводить курси для лікарів та усіх охочих. Має півтисячі учнів.

Микола Сергійович кладе пацієнтку Олену Грищук на масажний стіл. Відновлює її після стресів четвертий рік. Каже, якби так не нервувала на роботі, уже була б цілком здорова. Починає промацувати пальцями печінку, підшлункову, шлунок, кишківник і сечовий міхур. Відчуває напружений орган, тисне навколо нього. Просить пацієнтку відштовхувати його руку м'язами преса. За кілька хвилин біль ущухає. Лікар із натиском проводить руками по ногах, руках і спині Олени. Масує голову, тисне на сідниці. Таким чином відновлює лімфотік і кровообіг.

— Вивільняю застій крові, лімфи, травних соків. Запускаю роботу печінки, підшлункової залози, відкриваю жовчні протоки. Живіт у промасажованому місці розслабляється, м'якне, знімаються спазми. Людина відчуває, як усередині починає рухатися рідина, пульсує кров. Якщо ці органи погано працюють, через це страждає весь організм. Порушується травлення, знижується імунітет, в організмі множаться гриби, бактерії, паразити.

Лише після вісцеральної хіропрактики лікар радить проводити масаж хребта.

Зараз ви читаєте новину «Хребет лікують масажем живота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути