понеділок, 26 червня 2017 07:40

Глисти проявляються, як алергія

Автор: www.omaske.ru
  Паразити можуть спричиняти висипання. Вони руйнують не тільки оболонку внутрішніх органів, а й усю імунну систему людини
Паразити можуть спричиняти висипання. Вони руйнують не тільки оболонку внутрішніх органів, а й усю імунну систему людини

— Коли вперше почала чесатися шкіра, думала, що це алергія на пух тополі. Хоч її ніколи не мала, але іншого пояснення не було. У моєму житті нічого не змінювалося. Їла звичні продукти, у подорожі не їздила, пральний порошок не міняла, — каже 28-річна Аліна Сьоміна із Хмельницького. — Терпіла, доки не розпух ніс. Усе тіло вкрилося дрібними червоними прищиками.

Жінка здала аналізи на алергію. Виявилося, такі симптоми дає зараження глистами.

— Проходжу курс лікування. Лікар призначив таблетки, завдяки яким набряк з обличчя зник, прищики ще залишилися. Мають зійти до кінця лікування, — каже Аліна.

— Паразити можуть спричиняти нежить і висипання на шкірі, — каже 31-річний Микола Грицик, столичний паразитолог. — Людина відчуває слабкість, дискомфорт, але списує все на брак вітамінів, спеку чи перевтому. Глисти руйнують не тільки оболонку внутрішніх органів, а й усю імунну систему людини.

Яйця глистів є у транспорті, на дверних ручках і на перилах сходів. Паразити отруюють організм, і в людини з'являються симптоми "алергії".

— Під маскою кашлю можуть ховатися і хламідії, і грибкові інфекції, і ті ж глисти. Паразити дуже добре "прикидаються". Буває, що в аналізі калу на яйця глистів їх не видно. Наприклад, собача аскарида не відкладає яєць. Тоді потрібно робити аналіз крові на антитіла. Якщо в людини слабкий імунітет, антитіла можуть і не вироблятися. Тоді треба робити комп'ютерну діагностику. Датчики покажуть, чи є в тілі паразити або бактерії. Якщо й там нічого немає, але є подібні симптоми, треба раз на рік для профілактики пити ліки від глистів.

Без лікування паразити можуть порушити роботу внутрішніх органів.

— Недавно приводили на прийом 6-річну дівчинку, яка часто хворіла на застуду. Мала поганий апетит, була млява, без настрою. Аналізи на гельмінти — негативні. Про глисти запідозрив, коли відчув з її рота неприємний запах, схожий на запах ріпаку. Після сніданку він зникає. Добре, що привели її до мене натщесерце.

Для очищення організму призначають протиглистний препарат.

— Зазвичай вони вбивають усі види глистів, тому не треба вибирати для певного. Після зникнення гельмінтів треба створити непридатне для паразитів середовище. Протягом року їсти часник і цибулю.

Якщо є підозрілі симптоми, раз на рік приймають ліки для профілактики. Але вони часто мають протипоказання, тому можуть зашкодити організму.

Зараз ви читаєте новину «Глисти проявляються, як алергія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути