Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2007 15:30

Герпес вискочив на попереку через ослаблений імунітет

У 23-річної киянки Ольги Квітко після простуди вискочив герпес. Зазвичай він буває на губах, а у дівчини з"явився на попереку.

— Спочатку я подумала, що то прищ, — каже Оля. — Така ж червона цяточка, але вона дуже свербіла. Під вечір їх було вже три.

Удома дівчина намастила його спиртом, але почервоніння не минулося.

— Я страшенно перелякалася, що то лишай. Читала колись, що він проявляється почервонінням, яке розростається червоними плямами.

В аптеці порадили сірчану мазь, але вона навіть свербіж не зняла. Пляма стала більшою — як п"ять копійок — із маленькими прищиками всередині.

— На четвертий день я пішла до дерматолога. Його порадила подруга, яка працює у приватній клініці. Виявилося, що мої страхи безпідставні — це був герпес, — розказує дівчина.

Лікар сказав, що болячка вискочила, бо в Ольги був ослаблений імунітет. За тиждень до того вона температурила.

— А знаєте чого на попереку? — мружить очі дівчина. — Бо справа від мене висить кондиціонер: коли його вмикають, трохи тягне по спині. От герпес і вискочив.

Дерматолог прописав змазувати його герпевіром та зеленкою, двічі-тричі на день. Порадив заклеювати пластиром, щоб не подразнювати прищики білизною.

— За тиждень пляма всохла і відлущилася, — каже Ольга. — А на роботу я принесла стару кофтину. Нею замотую поперек, коли вмикають кондиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Герпес вискочив на попереку через ослаблений імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути