вівторок, 16 квітня 2019 05:25

Геморой найчастіше вражає 30-річних

— Мушу сидіти цілими днями за комп'ютером, а на вихідні їду в тренажерний зал, — розповідає 36-річний Андрій з Івано-Франківська. — Після тягання заліза виник геморой. До лікаря йти соромився. Добре, що колега порадив, чим лікуватися.

— Геморой найчастіше зустрічається у 30-річних. До 20 років виникає рідко, після 40 — теж нечасто. Старші люди уважніше ставляться до харчування. А молодь часто снідає чашкою чаю або кави, в обід перекушує на ходу, а ввечері накидається на їжу, погано її пережовуючи, — розповідає проктолог Володимир Андрієць, 34 роки, з Київської міської клінічної лікарні №15.

Часто страждають люди, які мають запалення шлунка і дванадцятипалої кишки, жовчнокам'яну хворобу, а особливо хронічний панкреатит.

— Якщо ви щільно їсте тричі на день, то виділяється потрібна кількість ферментів і кислот. Корисно харчуватися в однаковий час, організм виробляє всі речовини до звичного часу. Коли ж є ще і хронічний панкреатит, краще їсти часто невеликими порціями. Не можна довго сидіти на унітазі. Ця звичка викликає застій крові й ослаблення стінок прямої кишки. Від цього загострюється геморой, з'являються тріщини, випадає пряма кишка.

Призначає протизапальні й ранозагоювальні мазі й свічки. Також дієту, де потрібно їсти багато овочів і фруктів, кисломолочних продуктів, круп. Заборонені солодощі. Бо вони засмічують кишечник і склеюють калові маси. Добре діє на перистальтику буряк, гарбуз, яблуко. А гостра, солона, копчена їжа й алкоголь подразнюють стінки шлунково-кишкового тракту.

Зараз ви читаєте новину «Геморой найчастіше вражає 30-річних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути