вівторок, 27 червня 2017 05:45

Фрукти треба терти щіткою

— Сиру рослинну клітковину не може витримати навіть дубовий шлунок. Фрукти та овочі треба добре мити. А то часто роблять це для годиться, а потім пісок скрипить під зубами, — каже дієтолог 53-річний Борис Скачко з Києва.

— Оте відмочування в холодній воді, як багато хто робить, — даремна робота, — продовжує. — Бактерії важко змити, вони прилипають до поверхні. Тварини краще захищені, у слині мають фермент, який вбиває мікроорганізми. А людина їжу тільки слюнявить і заносить інфекцію.

Дітям можна давати яблука та моркву з 3–4 місяців. Полуниці, черешні, персики й інші сезонні фрукти — з трирічного віку. Головне — провести термічну обробку.

— Зелень треба витримати в гарячій страві хоча б кілька хвилин, — додає Скачко. — Червоні ягоди та виноград промивайте гарячою водою під краном у друшляку. А от овочі, навпаки, треба мити в мисці. Спочатку занурити в холодну воду, дати постояти пару хвилин, щоб змити землю. Потім залити гарячою водою і почистити щіткою.

Зараз ви читаєте новину «Фрукти треба терти щіткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути