середа, 08 вересня 2010 06:30

Дівчині відріжуть сім зайвих пальців

Автор: фото з сайта www.mid-day.com
  Індійська школярка Варалакшмі пише в зошиті. Їй зроблять операцію з видалення семи зайвих пальців на руках та ногах. Випадок унікальний тим, що пацієнт — підліток. Зазвичай пальці відрізають новонародженим
Індійська школярка Варалакшмі пише в зошиті. Їй зроблять операцію з видалення семи зайвих пальців на руках та ногах. Випадок унікальний тим, що пацієнт — підліток. Зазвичай пальці відрізають новонародженим

13-річній індійській школярці Варалакшмі одночасно видалять сім пальців. Складну операцію проведуть безкоштовно хірурги однієї з приватних клінік міста Бангалор. Зараз у дівчини по шість пальців на руках, сім пальців на правій нозі й вісім на лівій.

— Варалакшмі блискуче навчається в дев"ятому класі середньої школи і заслуговує надії на краще майбутнє. Незважаючи на свою ваду, навіть змогла виробити каліграфічний почерк, — каже її вчитель Раджендра Кумар.

Вражений старанністю школярки, він знайшов для неї лікарів. Мати виховує дочку без чоловіка, тому не може сама заплатити за операцію 60–70 тис. рупій ($1300–1500).

Випадок унікальний тим, що пацієнтка — підліток. Зазвичай зайві пальці видаляють новонародженим.

— Друга незвичайна деталь — особливості аномалії. Здебільшого зайві пальці виростають останніми на кінцівках, а кисті та стопи загалом на вигляд нормальні. У Варалакшмі великих пальців немає, і це може створити певні труднощі під час хірургічного втручання та подальшого опанування дівчинкою нових навичок, — говорить хірург-ортопед Сандреш.

Мені нестерпно боляче ходити, жодне взуття не підходить

Варалакшмі каже журналістам, що не боїться і чекає на операцію. Опісля три місяці одужуватиме.

— Я хочу, щоб це сталося якнайшвидше. Мені нестерпно боляче ходити, жодне взуття не підходить. Коли все закінчиться, я нарешті почну жити нормальним життям, ходити й бігати, як мої шкільні друзі. Вони дуже тішаться, що я зможу гратися з ними на рівних.

Зараз ви читаєте новину «Дівчині відріжуть сім зайвих пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути