понеділок, 24 грудня 2007 16:02

Діти хворіють через забруднене повітря

Діти, народжені за допомогою запланованого кесарева розтину, у чотири рази частіше мають хворі легені. Такого висновку дійшли датські медики, які проаналізували дані про 34 тис. пологів. Операцію вони радять перенести із 37-го на 39-й тиждень вагітності. Тоді зменшується ризик ускладнень. Медики клініки Орхуса пояснюють це гормональними змінами в організмі матері, необхідними для розвитку легенів немовлят.

В Україні такої статистики немає. Акушери-гінекологи кажуть, що кесареві розтини роблять одиницям, лише за показаннями, починаючи з 28-го тижня вагітності.

— Запланований кесарів розтин робиться тоді, коли у вагітної починаються перейми, а не за рішенням датських вчених, — каже Ольга Мельничук, 29 років, акушер-гінеколог Київського центру репродуктивного здоров"я. — Крім того, за медичними даними на 37-му тижні легені дитини вже розвинуті.

Педіатри ж пояснюють хворобливість українських дітей високою загазованістю повітря.

— На легеневі недуги хворіють усі дітки, — пояснює Лариса Замкова, 43 роки, завідуюча відділенням денного стаціонару дитячої поліклініки N4 Святошинського району столиці. — Головна проблема, що вони з народження дихають забрудненим повітрям. Організм змушений тратити сили на його очищення. А захисна система падає.

Зараз ви читаєте новину «Діти хворіють через забруднене повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути