36-річна Оксана Варченко з міста Кременчук на Полтавщині восени їсть багато болгарського червоного перцю. Він поповнює організм вітаміном С і підвищує імунітет. Простудними захворюваннями жінка хворіє рідко.
— Щойно починаються масові простуди, купую перець. Їм його сирим, роблю салати. Усю сім"ю до нього привчила — і смачно, і корисно. А ще профілактика грипу.
У болгарському перці міститься вдвічі більше вітамінів, ніж в апельсинах. 50 г перцю в день забезпечує добову потребу людини у вітаміні С.
— Найбільше "аскорбінки" в перцях червоного кольору. Він допомагає виробляти в організмі необхідні білки та ферменти, — пояснює фітотерапевт Віра Солодовнік, 48 років. — Організм поповнюється ще й каротином, з якого утворюється вітамін А. Найбільше каротину в перці помаранчевого та жовтого кольорів. Він покращує стан шкіри, волосся, зору, слизових оболонок, захищає від серцевих захворювань і раку. Брак вітаміну А знижує стійкість організму до інфекційних захворювань.
Болгарський перець не радять їсти людям, які мають виразку шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити, коліти, гепатит або холецистит.
Коментарі