Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2018 07:01

Благодійний фонд роздав понад 30 тисяч гривень

Автор: ФОТО НАДАНЕ БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ ДЕЛИКАТ
  Щомісячно до фонду ”Делікат” звертається близько 50–70 осіб. Більшість із них мають матеріальні та ­соціальні проблеми
Щомісячно до фонду ”Делікат” звертається близько 50–70 осіб. Більшість із них мають матеріальні та ­соціальні проблеми

— Коли мені зателефонували і запросили на зустріч, щоб отримати допомогу, я була дуже приємно вражена. Не вірила, що незнайомі люди можуть підтримати, — каже 79-річна Олена Ситник із Черкас.

Фонд благодійної допомоги мережі магазинів "Делікат" вручив зібрані кошти черкащанам, які потребували фінансової підтримки. Протягом місяця покупці залишали гроші в скриньках біля кас магазинів. За травень зібрали близько 30 тис. грн.

— Кілька місяців тому після операції помер чоловік. Недавно сама потрапила в лікарню, — продовжує жінка. — Ходжу в цей магазин, бо тут гарні знижки. Узимку на столику складала покупки до торби, підняла очі й побачила напис "Допомога". Мене уважно вислухали, попросили залишити координати. Гроші витрачу на ліки, бо діти фінансово не підтримують.

Отримати благодійну допомогу прийшли шестеро містян. Ще двом кошти передадуть, бо не змогли прибути через стан здоров'я. Люди соромляться, ніяковіють, коли їм вручають конверт і великий пакет із продуктами.

— У листопаді минулого року в батька діагностували інсульт, — говорить 25-річний Владислав Нерознак. — Стан погіршувався. У квітні за кермом йому стало зле, ледь не потрапив в аварію. Зробили комп'ютерну томографію. Діагноз — пухлина головного мозку четвертої стадії. Потрібно пройти три курси хіміотерапії, лише після цього його направлять на операцію. Ми були в розпачі. Знайомі порадили звернутися до благодійного фонду "Делікат".

У недавно відкритому магазині "Делікат" на вулиці 30-річчя Перемоги встановили три скриньки для пожертв, скоро з'явиться ще вісім.

— Ми організували благодійний фонд для людей, про яких держава не може попіклуватися. Тих, хто має серйозні захворювання, малозабезпечених пенсіонерів. Часто ці категорії населення не мають грошей для оплати комунальних послуг та придбання ліків, — розповідає керівник благодійного фонду "Делікат" Денис Буря. — Ми налаштовані працювати в цьому напрямку і підтримувати таких громадян надалі. Звичайно, часто звертаються аферисти. Однак запевняємо — всі надані нам медичні довідки й документи детально перевіряють.

— Кошти, які ми сьогодні роздали, зібрали за травень. Це порівняно невелика сума — почались відпустки. Хочемо подякувати покупцям мережі магазинів "Делікат" за те, що їм небайдуже чуже горе, — говорить засновник мережі продуктових маркетів "Делікат" Олег ­Хелетій.

— Щомісячно до нашого фонду звертається близько 50–70 осіб, — додає керівник проекту Юлія Іщенко. — Сьогодні допомогли чотирьом літнім людям, яким через заборгованість відключили воду та світло. Пенсії не вистачає, щоб заплатити комунальні платежі. Ми не можемо проходити повз такі масштабні людські проблеми.

Всі, хто потребує ­допомоги, можуть ­звернутися за номером

0(96) 033 05 05.

Зараз ви читаєте новину «Благодійний фонд роздав понад 30 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути