понеділок, 15 вересня 2008 19:58

Яєчна шкаралупа добре засвоюється

Киянка Ольга Михайленко, 35 років, нігті на руках зміцнює йодо-соляними ванночками.

— Подруга-медсестра порадила щовечора робити ванночку, — каже. — Чайна ложка солі на стакан теплої води плюс кілька крапель йоду. Достатньо робити раз на тиждень.

Нігті Ольги стали міцними, товстішими, перестали перешаровуватися.

Для відновлення ламких нігтів москвичка Альона, 27 років, не змішує сіль і йод.

— Спочатку роблю ванночку: на чашку води столова ложка солі, — пояснює вона. —  Руки у розчині тримаю півгодини, витираю і ватною паличкою на нігті наношу йод. Як він висохне, покриваю лаком "Розумна емаль". Він продається в аптеках. За тиждень нігті стали гарними.

Жінки радять втирати у нігті вітамін А, обліпихову олію, суміш соняшникової олії з кількома краплями лимонного соку.

— Я втирала обліпихову олію і щодня їла сир, — пояснює киянка Наталія з Києва. — Раз на тиждень вживала терту яєчну шкаралупу. Там багато кальцію.

Киянка Ольга радить раз на місяць втирати в нігті суміш із червоного молотого перцю, води та жирного крему. Тримає маску 15–20 хв., доки почне пекти. Аліса, 30 років, втикає нігті в підгнилий лимон і тримає до 15 хв.

— Для гарних міцних нігтів глюконат кальцію пити не варто. Він погано всмоктується, — пояснює лікар Юрій Андрашко. — Краще вживати готові вітамінні комплекси. Вони одночасно покращують і волосся, і шкіру, і нігті. Також добре засвоюється органічний кальцій із домашнього сиру та яєчної шкаралупи.

Перший сигнал проблеми — нігті кришаться чи цвітуть. Через нестачу цинку в організмі на пластинці з"являються білі цяточки.

— Нігті можуть тоншати, грубшати, надуватися, жовтіти, — зазначає Андрашко. — Жінки замість лікування йдуть до салонів ховати хвороби під накладними нігтями. До нас приходять, коли там уже жах.

Зараз ви читаєте новину «Яєчна шкаралупа добре засвоюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути