понеділок, 12 березня 2018 05:50

Ячмінь вигрівають насінням льону

— Коли починало боліти в кутку ока, одразу парила ноги і ячмінь на ранок проходив. Як була вагітна, стикнулася з проб­лемою — ноги не можна парити. ­Лікарка підказала альтернативний метод, — каже киянка Аліна Трохимчук, 29 років. — Зробити відвар лікарських трав.

У 200 мл окропу всипає по 1 ст. л. трави ромашки, звіробою і подорожника. Охолоджує відвар і додає кілька крапель спиртового прополісу. Змочує ватяний диск у розчині та прикладає до хворого ока. Робить цю процедуру перед сном.

— Замість того, щоб гріти око гарячим ­яйцем, краще прикласти насіння льону. Нагріти його на сковороді й пересипати на хус­точку. Зав'язати її на вузол і прикласти до хворого місця. Сухим теплом можна гріти, коли гнійник розкрився. Це стимулюватиме кровообіг.

Проти ячменю допомагає мазь із прополісом. У каструлі на плиті розігріває 100 г вершкового масла чи звичайний вазелін. Доводить до кипіння. Насипає туди 1 ст. л. подрібненого прополісу і знімає з плити. Безперервно розмішує 15–20 хв. Мастить цією маззю ячмінь тричі на день. Засіб тримає в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Ячмінь вигрівають насінням льону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути