Ексклюзиви

Вишневий сік допомагає від безсоння

— Коронавірус пережила, але після нього забула про сон. За ніч відпочиваю може пару годин. Тоді вдень ходжу, як поламана, неуважна, — каже киянка Інга Місниченко, 63 роки.

Безсоння часто буває після коронавірусу. Це один із побічних ефектів, який викликає хронічну втому. Порушується робота мозку. Йому важко концентруватися на простих завданнях.

— Ковідне безсоння виснажує. Будь-яка інфекція викликає інтоксикацію, що впливає на мозок та нервову систему. Не треба ігнорувати змін, адже це провокує емоційне вигорання, — розповідає столичний невропатолог 55-річний Максим Іванюк. — Люди звикли приймати таблетку снодійного і чекати, що допоможе. Краще випити за годину до сну склянку натурального вишневого соку.

У цьому напої є рослинний мелатонін, подібний за структурою до гормону, що відповідає за регулювання сну. Допоможе й ромашковий чай із кількома гілками лаванди. М'ятний та мелісовий знімають нервову напругу і нормалізують сон. Їх краще випити у другій половині дня.

— Кому ці чаї не допомагають, призначаю легке заспокійливе, щоб пригасити збудження нервової системи, — додає Іванюк.

Зараз ви читаєте новину «Вишневий сік допомагає від безсоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути