Лопух очищує шкіру від прищів

— Восени треба накопати кореня лопуха й насушити. Потім з нього можна зробити настоїв для імунітету, ополіскувач від жирності волосся чи олію для суглобів, — каже Валентина Нагорна, 61 рік, натуропат з Рівного. — Цей корінь має протизапальну дію. Сприяє загоєнню ран і зміцнює імунітет.

Корені треба помити й тонко нарізати. Висушити в притіненому місці та зберігати в банці. Залити склянкою окропу 1 ст. л. сухого подрібненого кореня. Настояти в термосі 3 год. і зцідити. Пити теплим п'ять разів на день по 1 ст. л.

При сечокам'яній хворобі чи подагрі добре поєднувати відвар з коренів лопуха і настій споришу. Його 1 ст. л. залити склянкою окропу. Кип'ятити 10 хв. Пити охолоджений і проціджений. Камені дробляться поступово й безболісно, виходять у вигляді піску.

— Свіжі корені можна натерти. Вичавити сік. Розбавити надвоє з водою. Втирати в голову й укутати на годину. Одягнути пакет і замотати рушником. У теплі корисні речовини швидше всмоктуються. Від таких процедур волосся жирніє вдвічі рідше й лупа зникає.

Якщо сік розбавити горілкою в однакових пропорціях, то в холодильнику зберігатиметься кілька місяців.

— Можна з кореня зробити мазь. Ріжу 100 грамів і заливаю склянкою олії. Настоюю добу, варю 15 хвилин на повільному вогні та проціджую. Цим засобом змащую будь-які рани. А також суглоби, що крутить на погоду, — каже Нагорна.

Лопух добре очищує шкіру від прищів. Треба 50 г кореня залити 1 л води й настояти в теплі годину. Процідити й випити за добу.

Зараз ви читаєте новину «Лопух очищує шкіру від прищів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути