Киянин Ігор Дідківський, 26 років, на роботі п'є воду, яка проходить через структуризатор. Це прилад, який перетворює воду з-під крана на "живу". Зазвичай його встановлюють у підвалі житлового будинку. Коштує понад 4 тис. євро. Є невеликі структуризатори, які можна ставити в квартирі на кран у кухні чи ванній. Вартують від 1 тис. євро.
Кава і чай, приготовлені з такої води, мають м'якіший смак. Рідина швидше закипає і зберігається свіжою на п'ять днів довше, ніж з-під крана. Усередині структуризатора є ємність з екологічно чистою водою з Альпійських гір. Вона "підживлює" рідину, яку пропускають крізь пристрій.
Полтавка Світлана Кожум'як, 47 років, "живу" воду робить сама. Для цього бере воду з бювету.
— Як тільки закипить, одразу охолоджую її. Каструлю ставлю у ванну з холодною водою, узимку виношу на балкон. Додаю п'ять камінців чорного кремнію, його продають в аптеці. Посудину накриваю марлею і настоюю дві доби. Потім воду переливаю в іншу каструлю. На дні залишаю до 3 сантиметрів рідини. Там — шкідливі мікроорганізми, які "почистив" кремній.
Отриману воду Ольга заморожує у пластиковій або скляній посудині. Коли підмерзне, знімає скоринку — у ній збираються рештки шкідливих речовин. Перед вживанням лід розтоплює. Властивості "живої" води зберігаються впродовж 7 год.
Коментарі