Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 06:16

"Жива" вода зберігається сім годин

Автор: фото: Аліна ОРИЩИН
  Киянин Ігор Дідківский тримає структуризатор, який робить ”живу” воду
Киянин Ігор Дідківский тримає структуризатор, який робить ”живу” воду

Киянин Ігор Дідківський, 26 років, на роботі п'є воду, яка проходить через структуризатор. Це прилад, який перетворює воду з-під крана на "живу". Зазвичай його встановлюють у підвалі житлового будинку. Коштує понад 4 тис. євро. Є невеликі структуризатори, які можна ставити в квартирі на кран у кухні чи ванній. Вартують від 1 тис. євро.

Кава і чай, приготовлені з такої води, мають м'якіший смак. Рідина швидше закипає і зберігається свіжою на п'ять днів довше, ніж з-під крана. Усередині структуризатора є ємність з екологічно чистою водою з Альпійських гір. Вона "підживлює" рідину, яку пропускають крізь пристрій.

Полтавка Світлана Кожум'як, 47 років, "живу" воду робить сама. Для цього бере воду з бювету.

— Як тільки закипить, одразу охолоджую її. Каструлю ставлю у ванну з холодною водою, узимку виношу на балкон. Додаю п'ять камінців чорного кремнію, його продають в аптеці. Посудину накриваю марлею і настоюю дві доби. Потім воду переливаю в іншу каструлю. На дні залишаю до 3 сантиметрів рідини. Там — шкідливі мікроорганізми, які "почистив" кремній.

Отриману воду Ольга заморожує у пластиковій або скляній посудині. Коли підмерзне, знімає скоринку — у ній збираються рештки шкідливих речовин. Перед вживанням лід розтоплює. Властивості "живої" води зберігаються впродовж 7 год.

Зараз ви читаєте новину «"Жива" вода зберігається сім годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути