понеділок, 10 грудня 2018 00:31

Замерзлу піч розпалюють за допомогою фену

— Уперше взимку приїхали на нову дачу. І не могли розтопити піч. Дим не йшов у трубу. Проникав у кімнату через дверцята печі, — розповідає 26-річна Ірина Коцюба з Ковеля на Волині.

— Проблема з розпалюванням виникає завжди, коли температура в печі нижча за температуру над трубою. Холодне повітря створює зворотну тягу. Дим потрапляє в будинок, — говорить Михайло Кучер, 64 роки, з Полтави. Називає себе спеціалістом по кладці цегляних опалювальних печей. — Щоб запобігти цьому, слід залишити пічну засувку відкритою, коли їдете з дачі. Тоді піч "стежитиме" за зовнішньою температурою. Але тут є один неприємний момент. Повітря опускається по трубі вниз. У приміщенні може виникнути неприємний запах.

Якщо при розпалюванні піч починає диміти, допоможе звичайний фен для волосся. Його обладнують саморобним щитом із картону, фанери чи оргалита. Він має бути трохи більший за дверцятя печі.

— Спочатку слід закрити дверцята піддувала. Відкрити засувку й топкові дверцята. Потім гарячим повітрям із фену прогріти піч протягом 3–5 хвилин. Піч розтопиться швидше і не димітиме.

Важливо засувку відкривати перед самим запаленням дров. Тоді швидкість виходу холодного повітря з печі буде майже ­нульова.

— Аби дізнатися, чи знадобитися при розпалюванні фен, слід визначити напрямок руху повітря в печі. У цьому допоможе малий і легкий флюгер. Його можна зробити зі стрижня кулькової ручки, скріпки і шматка паперу. Встановлений у топці, він покаже рух диму, — додає Михайло Кучер.

Зараз ви читаєте новину «Замерзлу піч розпалюють за допомогою фену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути