Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 05:10

Залишки клею зчищає кока-кола

— Ремонт не закінчується на монтажних роботах. Ще потрібно прибрати залишки будівельних матеріалів. Відчистити ґрунтовку чи затирку на кахлі, — каже 65-річний Василь Славінський із села Бахтин ­Ізюмського району Харківської ­області. — Вони одразу ­малопомітні, зате потім мозолитимуть очі. А ­старих залишків важко позбу­тися.

Ґрунтовкою обробляють стелі, стіни для кращого зчеплення з фарбою, шпалерами чи плиткою. Щоб позбутися залишків матеріалу, накриває їх мокрою ганчіркою на кілька годин. Видаляє ґрунтовку лезом під кутом 45 градусів, щоб не було подряпин. Протирає уайт-спіритом або бензином.

— Добре діє суміш із соди. Пропорцій немає. Головне, щоб засіб був не сухий і не дряпав поверхню. Суміш слід викласти на забруднення на 10 хвилин і витерти мокрою губкою.

Також після ремонту треба видалити засохлий клей для плитки чи затирку. Тут можна пройтися дрилем з насадкою у вигляді круглої металевої щітки. Або побризкати оцтом і почекати, щоб клей розм'якнув. Потім очистити плитку шпателем і помити теплою водою.

— Для мене стало відкриттям протирання кока-колою. Подумав, якщо вона почистила електрочайник від накипу, то і тут справиться. І правда — засохлий клей розчинився. Кілька разів протер плитку, почекав годину та змив, — додає Славінський.

Якщо монтажна піна ще не затверділа, її можна забрати ацетоном або диметилсульфоксидом з аптеки. Нанести на пів години й зачистити щіткою. Коли вже засохла — допоможе лише зішкрібання забрудненої поверхні.

Зараз ви читаєте новину «Залишки клею зчищає кока-кола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути