Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2019 00:26

"За тиждень тварини перестали реагувати на звук"

Автор: WWW.BRATSLAV.COM
  За доїльним апаратом легко доглядатати. Бак достатньо промити водою та просушити
За доїльним апаратом легко доглядатати. Бак достатньо промити водою та просушити

— Маємо дві корови й телицю. Жінка вирішила не продавати, щоб було своє молоко і здавати на молокозавод, — розповідає 30-річний Віктор Мукомол із села Стрижавка на Вінниччині. — Раніше теща допомагала. Як узялися самі господарювати, то почали доїти корів по черзі. Я раз спробував, другий. Зрозумів, треба щось вирішувати, бо доїти важко. Взимку пальці замерзають, аж зводить, а не так натиснув на дійку, то молоко не біжить. Перетиснув — тріскає дійка, хворіє тварина.

Віктор вирішив придбати доїльний апарат. Доставку додому замовив поштою.

— На сайті почитав, які є апарати і який мені треба. Взяв невеликий, середньої потужності. У комплекті має сухий вакуумний насос. На форумах багато хто писав, що шумні і тварини їх бояться. Мені в комплекті прийшла інструкція, в якій написано — перш ніж підключати тварину до доїння, слід просто ставити апарат увімкненим, щоб звикала до шуму. Так за тиждень тварини перестали реагувати на звук.

Родина обрала апарат українського виробництва. Він укомплектований сухими вакуумними насосами. Має потужність 1,1 кВт. Завдяки якісній обмотці двигуна працює надійно й має тривалий ресурс роботи. Бак доїльного апарата оснащений клапаном зворотного ходу і зі збільшеною вакуумною ємністю. Навіть якщо апарат виключити чи зникне електроенергія, стакани не злітають із сосків.

Вакуумна установка закріплена на візку з високими пневматичними колесами. Її легко перевозити. Зручно користуватися в тісних приміщеннях. Має змінні вакуумні трубки й колбу-фільтр, що затримує пил і бруд.

— Апарат легко мити та зберігати. Бак достатньо промити водою та просушити. При дбайливому використанні ­працює 5–10 років, — каже Віктор Мукомол. — Усі комплектуючі можна міняти, якщо вони виходять із ладу. А головний плюс — кількість надоїв збільшилася. Раніше було 15–16 літрів, тепер маємо 18–20 літрів з однієї корови. Ветеринар ­пояснив, що краще апарат видоює, то більше молока прибуває.

Зараз ви читаєте новину «"За тиждень тварини перестали реагувати на звук"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути