Ексклюзиви
неділя, 04 березня 2007 17:16

Вії нарощують шовком за дві години

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Майстер столичного салону ”Наталі” Наталія Граль приклеює до справжніх вій киянки Ольги Закрасненян одну за одною вії з волокон шовку
Майстер столичного салону ”Наталі” Наталія Граль приклеює до справжніх вій киянки Ольги Закрасненян одну за одною вії з волокон шовку

"Знімаю лінзи, й можна лягати на стіл, — готується до процедури киянка Ольга Закрасненян, 29 років, товарознавець за професією. — Вирішила наростити вії перед 8 Березня. Це безболісно. Потім три тижні фарбувати очі не треба.

Штучні вії наклеюють близько двох годин. П"ятнадцять хвилин після сеансу треба полежати з заплющеними очима. Наступний раз до салону Ольга прийде за два тижні — робити корекцію.

— Нарощування шовком означає, що до складу накладних вій входять волокна шовку. Вони дуже легкі й кріпляться поштучно, — пояснює Наталія Граль, 30 років, головний майстер столичного салону "Наталі", що на Харківському шосе, 11.

Середня довжина шовкових вій — 8–10 міліметрів. Останнім часом, каже майстер, клієнтки замовляють "очі-лисички" — вії завдовжки 13–15 мм накладаються тільки на кутик ока.

— Шовкові клеяться по одній зверху на справжні, — показує Наталія. — Якщо від нервів смикається повіка, прошу клієнтку розслабитися. Інакше шкідливі випари клею можуть потрапити в око.

Удома зняти вії можна соняшниковою олією

Зі штучними віями можна ходити в душ, сауну, плавати в басейні. Їм не зашкодять ні мороз, ні пара. А от терти вії руками і користуватися жирними кремами для шкіри навколо очей не варто. Якщо бути обережною, носити такі вії можна два-три місяці. До салону слід приходити раз на три тижні — для корекції.

Майстер попереджає, що нарощувати вії в домашніх умовах небезпечно. Клей-смола, яким кріпляться вії, діє моментально. Якщо приклеїти їх криво — одразу не знімеш. Людина без досвіду може накласти вії дуже глибоко, і вони колотимуть око. Коли ж штучна вія приклеїлася до шкіри повіки, змити її можна тільки хімічним розчином. Доводиться вибирати: пропалювати повіки шкідливим розчином чи ходити з кривими віями два тижні. Саме за такий час вії відростають, і спеціалісти дозволяють користуватися розчинниками для зняття штучних вій. Робити це радять у салоні. Коли зніматимете вдома, витратите не менш ніж півдня. Вату, змочену в звичайній соняшниковій олії, накладають на повіки й тримають 20–30 хв. Якщо зняли не всі вії, слід дати очам відпочити. Потім повторити процедуру.

— Іноді разом зі штучними відпадають природні вії. В цьому немає нічого страшного — за три тижні відростуть нові, — запевняє майстер.

У салоні "Наталі" шовкові вії нарощують за 200–250 грн. За корекцію віддасте до 100 грн. Це залежить від густоти вій, яку хоче клієнтка.

Наростити вії шовком за 300 грн можна в перукарні "Яна" на проспекті Маяковського, 77. У салоні "Ольга" на просп. Перемоги 108/1 це коштує 750 грн. У "Жак Десанж"  на бульварі Лесі Українки, 30 б таку послугу надають за 800 грн. У салоні "Каприз" на вул. Велика Васильківська, 67/7 за 450 грн нарощують вії з волокнами норки і горностая.

Завивка вій на бігуді коштує 100 гривень

— Завивка на бігуді підійде дівчатам з довгими, але дуже прямими віями, — каже Наталія Граль, майстер столичного салону "Наталі". — Бігуді діаметром 1,5 міліметра клеять на спеціальних липучках. Так само, як на волосся. Ефект — до трьох місяців, доки не випадуть. Готувати вії до хімічних процедур слід кілька місяців, змащуючи волосинки маслом лопуха.
У салоні "Наталі" хімічна завивка вій коштує 100 гривень.
— Буває, салони в центрі пропонують нарощування вій чи завивку з "французьким клеєм". Насправді це тільки для того, щоб здерти гроші з клієнта. Бо на наш ринок професійну косметику завозять лише з Китаю. Це якісні засоби, але не варто за них переплачувати, — запевняє майстер.

Зараз ви читаєте новину «Вії нарощують шовком за дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути