понеділок, 26 лютого 2018 00:06

Весняні курчата швидше ростуть

Автор: www.1tv.com.ua
  Для домашнього використання купують інкубатор не більш як на 70 яєць. Для бізнесу є і на 800 штук. Його можна використовувати до десяти разів на сезон
Для домашнього використання купують інкубатор не більш як на 70 яєць. Для бізнесу є і на 800 штук. Його можна використовувати до десяти разів на сезон

— Найкращі курчата вилуплюються навесні. Вже на початку березня роб­лю першу закладку яєць. Наприкінці — матиму курчат. Перший тиждень тримаю їх у сараї під лампою. Доки звикнуть та акліматизуються, а вже з квітня випускаю надвір, — розповідає 43-річна Алла Чабан із села Якушинці на Вінниччині. Курей, перепілок і гусей розводить сама.

— 2015-го діти купили інкубатор. Вже кілька років практикую ранніх курчат. Березневих восени можна різати, а в жовтні молоді курки починають нестися. Тому яйця є завжди.

Алла Чабан має два інкубатори, що працюють почергово.

— Є із ручним перевертачем яєць і з автоматичним. У першому кожне яйце доводиться перевертати вручну. Також контролювати температуру й вологість усередині. Інкубатор із механічним поворотом теж потребує постійної уваги, але перевертаються яйця не по одному, а всі одразу. Рівень вологості й температури необхідно контролювати. Інкубатор з автоматичним поворотом не вимагає вашого втручання. Сам перевертатиме яйця і контролюватиме температуру й вологість усередині.

Перед вибором інкубатора визначіться, — скільки яєць збираєтеся покласти.

— Для домашнього викори­стання купуйте інкубатор не більш як на 70 яєць. Для бізнесу є і на 800 штук. За необхідності його можна використовувати до десяти разів на сезон, — каже менеджер магазину інкубаторів 28-річна Тетяна Дарницька. — Інкубатори для страусів або перепелів відрізняються і за зовнішнім виглядом, і за кількістю яєць, що можна помістити. Чи потрібні додаткові пристрої, визначатися вам. Наприклад, наявність вентилятора дозволяє рівномірно розподілити повіт­ря, забезпечуючи контроль температури у всіх куточках інкубатора. Виміряти температуру можна в будь-якому вентиляційному отворі. Не оснащений вентилятором інкубатор розподіляє тепло шарами. Таким чином температура може значно відрізнятися у верхній і нижній частині.

Коли курчата вилупляться, інкубатор слід почистити й помити. Якщо яйця лопнули чи розбилися, то відходи залишаються всередині приладу. Також інкубатори забиваються пером і пухом курчат, які щойно вилупилися. Тому при виборі зверніть увагу на те, як мити прилад, чи легко його чистити.

— Наявність акумулятора допоможе підтримувати температуру в інкубаторі при відключенні ­електрики. Є акумулятори, що тримають тепло від 5 до 12 ­годин.

Зараз ви читаєте новину «Весняні курчата швидше ростуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути