Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2007 17:44

Варто брати цифровик із універсальною картою пам"яті

Киянка Валентина Козаковська, 45 років, купила доньці Людмилі цифровий фотоапарат. Її клас саме зібрався на екскурсію до Умані. Без фотоапарата не обійтися.

— Раніше ми користувалися плівковим "Олімпусом",— каже Козаковська.— Торік у Євпаторії він упав у морську воду й перестав працювати.

Від морської солі окислилися контакти, пояснили в ремонтній майстерні. Полагодити можна щонайменше за 50 грн. Але невідомо, чи працюватиме нормально.

— Чотири роки тому купила "Олімпус" за 150 гривень, — веде далі жінка. — Тепер плівковий фотоапарат можна купити за 70 гривень. Тому я вирішила придбати вже цифрову камеру, щоб не морочитися із плівкою та друком фотокарток.

Козаковська працює продавщицею на базарі. Заробітки невеликі. Вирішила купити недорогий цифровик, до 1 тис. грн. Із донькою обійшли кілька магазинів. Недорогі камери є всюди. У магазині "Фокстрот" на Позняках бачили цифровий "Олімпус" за 600 грн. Перш ніж купувати, вирішили порадитися з продавцями.

— Найкраще себе зарекомендували камери "Кенон" і "Нікон",— розповідає Олександр Клунко, 22 роки, продавець із "Фокстроту".— Навіть недорогі моделі мають чудову оптику.

Він порадив купувати фотоапарат з матрицею не менш як п"ять мегапікселів.

Що більше мегапікселів передає камера, то чіткішим буде зображення.

Того дня у "Фокстроті" влаштували акцію. Треба було шонайменше півгодини простояти в черзі. Козаковські поїхали на Петрівку. Там є кілька крамниць різних мереж.

Чітке зображення дають фотоапарати з матрицею від 5 мегапікселів

— Усі камери мають функцію нічної та портретної зйомки, — зазначає 24-річний Олег Шпорт із гіпермаркету електроніки "Сіті.ком" на Петрівці.— У пам"ять самого фотоапарата можна записати 5–6 знімків. Потім їх треба переписати на комп"ютер.

Продавець порадив одразу купити до фотоапарата карту пам"яті на 1 Гб. На неї камера може записати тисячу фотознімків або відеофільм на 20 хв.

— "Кенон" і "Нікон" вважають надійними, — зауважує Шпорт. — Можна вставляти універсальні карти пам"яті "Трансценд" і "Сандіск". У камери "Олімпус" і "Соні" можна вставити карти тільки їхньої фірми. Вони на 100 гривень дорожчі за універсальні картки.

Компанії "Самсунґ" і "УФО" випускати фотоапарати почали недавно, тому фотографи ставляться до цієї техніки з осторогою.

— При виборі звертайте увагу на оптичне наближення,— радить продавець магазину "Домотехніка" Володимир Ковальський, 19 років. — Воно дозволяє збільшити зображення віддаленого об"єкта при тій же різкості, як і при зйомці зблизька. Воно залишатиметься чітким. Найкращим вважають трикратне і чотирикратне оптичне наближення. Фотографи називають його "зумом".

У "Домотехніці" пропонують недорогі моделі цифровиків "Соні" і "Панасонік".

— Їхню оптику фотографи хвалять, — каже Козаковська. — Але продавець сказав, що фотоапарати цих виробників слід купувати дорожчі за 1500 грн. Недорогі цифрові "мильниці" краще роблять "Кенон" і "Нікон".

Козаковські купили фотоапарат "Кенон PoweShot A450" на 5 млн пікселів і з 3-кратним опричним збільшенням. У гіпермаркеті "City.com" він коштував 750 грн. Камера працює від двох пальчикових батарейок. До фотоапарата жінки придбали карту пам"яті "Трансценд" на 1 Гб за 83 грн.



Скільки коштує цифровий фотоапарат


 назва моделі розмір зображення, млн пікселів  оптичне наближення  ціна, грн  мережа 
 Олімпус Х-775  7  3  599  Фокстрот
 Фуджі А500  5  3  599  Домотехніка
 Самсунґ S 630  6  3  649  City.com
 Кодак EasyShare C613  6  3  669  City.com
 УФО DC8365  8  3  699  Фокстрот
 Кенон PowerShot A450  5  3  749  City.com
 Панасонік DMC-LS1  7  3  755  Домотехніка
 Нікон CoolPix L10  5  3  828  City.com
 Соні DSC-S 650  7  3  879  Домотехніка

Зараз ви читаєте новину «Варто брати цифровик із універсальною картою пам"яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути