Ексклюзиви
неділя, 26 серпня 2007 14:39

У магазині одягу пригощають вином

Автор: фото: Наталія ЛАСА
  Продавець-консультант столичного магазину ”Пушкін” на вулиці Пушкінській, 12а Борис Кулінов розповідає, що крамниця відчинилася минулого місяця. Крім одягу, там продають біжутерію ручної роботи. Принести свої вироби для реалізації можуть усі охочі
Продавець-консультант столичного магазину ”Пушкін” на вулиці Пушкінській, 12а Борис Кулінов розповідає, що крамниця відчинилася минулого місяця. Крім одягу, там продають біжутерію ручної роботи. Принести свої вироби для реалізації можуть усі охочі

Пів на десяту вечора. Втомлена, після роботи плентаюся на зустріч у центрі міста. Дзвонить мобільний — колежанка каже, що спізнюється. Серджуся. Щоб заспокоїтися та вбити час, блукаю вулицями. Крамниці вже не працюють.

На Пушкінській, 12а помічаю відчинені двері магазинчика одягу. На стіні трафаретом вибиті чотири різнокольорові профілі Пушкіна. Усередині невелика зала та кілька примірочних. Стіни обклеєні нотами та обписані віршами, на полиці стоять томики Пушкіна.

З"являється продавець-консультант і запитує, чим допомогти. Чесно відповідаю, що зайшла випадково: вразив дизайн. Додаю, що маю час подивитися на одяг.

— Крім фабричних, ми продаємо речі від українських дизайнерів, — починає пояснювати продавець Олександр, 25 років. — З уже відомих, що показували колекції на Українському тижні моди, співпрацюємо з Юрієм Вариводою.

Трикотажні жіночі реглани та спідниці від українського кутюр"є коштують трохи більш як 500 грн. Сукні від Ольги Гребньової продаються по 200, а гобеленові осінні піджаки з яскравими візерунками — по 800 грн. Дизайнерські моделі можуть підганяти по фігурі покупця.

Інші речі коштують дешевше. Здебільшого це молодіжний одяг турецьких виробників. Легку літню сукню до коліна кольору хакі можна купити за 98 грн. Трикотажні блузки продають по 68, а стильна жіноча сорочка чорного кольору з довгим рукавом коштує 148 грн.

З Олександром устигаємо обговорити мовну проблему в Україні, пригадати кілька рядків Пушкіна. Раптом продавець пропонує випити вина. Відкорковуючи пляшку "Мерло", пояснює, що клієнтам у магазині намагаються створити настрій, а не "впарити товар", як це роблять у деяких бутиках.

Таких магазинів, як "Пушкін", у столиці два. Другий — "Амстердам" на вул. Горького, 3. Він більший, там клієнтів пригощають кавою. Саме так обслуговувати покупців запропонували Олександр та його колега 25-річний Євген. Чоловіки кажуть, що найближчим часом може з"явитися ще одна крамничка мережі. "Пушкін" і "Амстердам" працюють без вихідних з 10.00 до 22.00. Якщо багато клієнтів, можуть продовжити роботу до 23.00.

Наступного дня вирішила подарувати "Пушкіну" "Євгенія Онєгіна" . По обіді там було не протиснутися.

— За останні два тижні вже четверту річ тут купую, — розповідає в черзі до примірочної 37-річна Руслана Згоровець із чорною трикотажною сукнею в руках. — Більш як 10 років працюю в адміністрації на Хрещатику, але такого магазину з нормальними цінами й настільки приємним обслуговуванням не було. А ще тут вина наливають, — прошепотіла по-змовницьки.

Зараз ви читаєте новину «У магазині одягу пригощають вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути