четвер, 23 вересня 2010 01:43

Тривимірні телевізори псують зір

В Україні перші 3Д-телевізори з"явилися з квітня.  Звичайні кабельні програми до цього формату не пристосовані. Дивитися можна лише фільми, що відзняті у тривимірному зображенні.

— Для створення ілюзії об"ємного зображення на плоскому екрані є дві різні картинки під відповідними кутами. Кожним оком ми бачимо різну картинку, яка в голові збирається в цілісне  зображення, — говорить 25-річний Олексій Петренко, консультант одного зі столичних магазинів.

Попит на новітні телевізори поки що невеликий. Купують один 3Д на 50 звичайних. Беруть здебільшого багатії, які вдома можуть облаштувати кінозал. Найдешевший і найменший за розмірами коштує 20 тис. грн. Якісна модель обійдеться у 40 тис.

— 3Д-телевізор можна переключити на звичайний. Коли ввімкнути супутник чи кабельне, отримуєте нормальне зображення.

Людям із поганим зором не радять дивитися на тривимірне зображення.  Зір більше псується. Також не варто переглядати такі фільми косооким та однооким. Вони об"ємного зображення просто не побачать.

Виробники новітніх телевізорів обіцяють, що скоро дивитися у 3Д-форматі можна буде без окулярів. На телевізорах буде спеціальна ребриста лінза. Вона робитиме зображення об"ємним.

Зараз ви читаєте новину «Тривимірні телевізори псують зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути