понеділок, 15 жовтня 2007 18:04

Тонкі батареї опалення ховають у підлогу

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  7-річний Максим, син менеджера Галини Заграничної, регулює термостат підлогової батареї на виставковому стенді компанії ”Хітінг Київ”
7-річний Максим, син менеджера Галини Заграничної, регулює термостат підлогової батареї на виставковому стенді компанії ”Хітінг Київ”

Пласкі радіатори опалення для підлоги представила на виставці "Аква-терм Київ" столична компанія "Хітінг Київ".

— Це найтонші радіатори, що є на ринку. Їх товщина лише чотири сантиметри, — розповідає менеджер компанії Галина Загранична, 27 років. — Ми пропонуємо встановлювати їх на новобудовах або ж заміняти ними старі системи. Колись такі радіатори були в магазинах, кінотеатрах і бібліотеках Києва. У підлозі роблять заглиблення на 10–20 сантиметрів завширшки. У нього вкладають метало-пластиковий жолоб, потім радіатор. Накривають дерев"яними гратками під колір підлоги.

Батарея — вигнута спіраллю мідна трубка, на яку нанизані пластини-теплообмінники. Її можна підключати до системи центрального водяного опалення. "Хітінг Київ" пропонує використовувати такі вироби і для електричного опалення. У радіаторі циркулює теплообмінник, який нагрівається від електричних тенів.

— Електричне опалення можна програмувати, регулювати температуру, — пояснює Загранична. — Для цього на стіну виводять програматор, в який вмонтовано термостат із датчиком температури.

Потужності метрової секції вистачає для обігріву 7–10 кв. м приміщення. Ціна батереї — від $110. Програматор коштує $30–45. Фірма встановить систему за окрему плату.

Зараз ви читаєте новину «Тонкі батареї опалення ховають у підлогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути