Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 16:05

Телевізор "Самсунґ" відтворює об"ємне зображення

  Під час презентації в Кореї компанія ”Самсунґ” показала новий плазмовий тридеовізор ”Самсунґ PS50A470P”. Щоб побачити стереоефект, покупці одягали окуляри
Під час презентації в Кореї компанія ”Самсунґ” показала новий плазмовий тридеовізор ”Самсунґ PS50A470P”. Щоб побачити стереоефект, покупці одягали окуляри

Південнокорейська компанія "Самсунґ" випустила 50-дюймовий плазмовий телевізор. На ньому можна переглядати фільми у тривимірному зображенні. Раніше таке було лише в кінотеатрах. Для цього одягали кольорові окуляри, що створювали ефект об"ємності. У Києві до кінця 80-х такі фільми показували у стереокінотеатрі "Дніпро".

"Самсунґ PS50A470P" теж комплектують окулярами. Однак ефект тривимірності 3D буде помітно за умови, якщо фільм записано у відповідному форматі. Першими технологію об"ємного зображення почали застосовувати розробники комп"ютерних ігор. За кордоном вже є фільми з ефектом об"ємності.

Під час гри комп"ютер можна буде підключити до нового телевізора, який має три варіанти відтворення зображення і звуку: фільми, ігри і спорт.

Серед переваг новинки велика роздільна здатність — 20 000:1, тому кольори здаються реалістичнішими. Для порівняння, торік найкращими вважали телевізори з показником 15 000:1.

Аби уникнути виблисків від сонячного проміння чи освітлення, на екран нанесли шар покриття, яке блокує зовнішнє світло. Водночас посилюється внутрішнє світло, що йде від плазмової панелі.

У США тридеовізор "Самсунґ PS50A470P" почали продавати торік. В українських магазинах він з"явився декілька тижнів тому. Орієнтовна вартість новинки 13 900 грн.

Зараз ви читаєте новину «Телевізор "Самсунґ" відтворює об"ємне зображення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути