Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2019 05:05

Телефони "Хуавей" подешевшають до кінця року

Китайського виробника електроніки "Хуавей" уряд США запідозрив у шпигунстві.

Після цього президент Дональд Трамп підписав указ про заборону використання обладнання цієї компанії в Америці. Корпорація "ґуґл" також оголосила про призупинення співпраці із "Хуавеєм" і більше не дозволятиме використовувати операційну систему "Андроїд" для нових пристроїв виробника. Після цього минулого тижня керівництво SD виключило "Хуавей" зі своєї асоціації. Тим самим заборонило використовувати найпоширеніші слоти і карти пам'яті. В українському представництві виробника ситуацію не коментують. Смартфони продовжують продавати в магазинах й інтернеті.

— Найближчі два роки українських користувачів телефонів цей скандал не зачепить. Усі ці санкції спрямовані на нові моделі, які ще навіть не з'явилися на конвеєрі, — каже експерт із мобільної електроніки Олексій Кутовий, 35 років. — Звинувачення у шпигунстві доволі розмиті. Стосовно налаштувань приватності цих пристроїв, то вони нічим не відрізняються від "Самсунгів", "Асусів" чи іншої техніки. Все працює через стандартний "Андроїд". Ніхто із працівників "Хуавея" не слідкує за особистим життям власників пристроїв. Основна причина цього скандалу в тому, що китайський бренд став доступною альтернативою дорожчим продуктам, і американці захищають свій ринок.

На "Хуавеях" і далі будуть доступні "Андроїди" до дев'ятого покоління включно. SD за два роки можуть зникнути з нових моделей.

— Китайці вже придумали свій стандарт для пам'яті, вони будуть меншими і дешевшими. Вартість на техніку "Хуавей" і можливості оновлення програм залежатиме від того, як надалі проходитиме процес звинувачень. Є ймовірність, що до кінця року в Україні їхні смартфони подешевшають до п'яти відсотків, бо американці відмовляться від "Хуавеїв" через антирекламу. Якщо ситуація і надалі загострюватиметься, китайці випускатимуть свою продукцію під іншим брендом і матимуть доступ до технологій в обхід санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Телефони "Хуавей" подешевшають до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути