понеділок, 28 грудня 2020 07:55

Технічна сіль псує тротуарну плитку

Автор: SHAKHTY-MEDIA.RU
  Узимку господарям рядять тримати у дворі кілька відер із сухим піском чи гранітним відсівом. Зберігати при вході у літній кухні, коморі або хліві
Узимку господарям рядять тримати у дворі кілька відер із сухим піском чи гранітним відсівом. Зберігати при вході у літній кухні, коморі або хліві

— Хотів як краще, а наробив біди, — каже 45-річний Віктор Фещенко з міста Кременчук Полтавської області. — Зіпсував у дворі тротуарну плитку, побив обкладені піщаником вхідні сходи, попалив троянди, кущі, газон.

Торік протягом новорічно-різдвяного тижня у Фещенка гостювали тесті.

— Переживав, щоб ніде не посковзнулися на льоду, бо люди літні, — розповідає Фещенко. — Усі доріжки у дворі засипав технічною сіллю. Додатково збивав кригу ломом, чистив лопатою. Льоду не було, але влітку вся плитка покришилася. І вся зелень обабіч доріжок згоріла. Не росте, навіть коли пересіяв. Кажуть, ґрунт засолений.

Вкриті льодом доріжки посипають піском, технічною чи харчовою сіллю або спеціальними реагентами, що розчиняють кригу. Оббивають також дорожнім ломом.

— Тротуарну плитку раджу посипати звичайним піском або відсівом, — говорить киянин 35-річний Максим Баранник, продавець-консультант будівельних сумішей із господарського супермаркету. — Дешево й ефективно. Льоду не розчиняє, але й не підсковзнешся. І нічого не псує.

Технічною чи харчовою сіллю краще посипати лише доріжки з асфальтним покриттям. Тільки ті, які мають жолоби водовідводу. Інакше сіль отруїть довколишній ґрунт.

— Навіть бетонні доріжки не посипайте, — додає Баранник. — Сіль роз'їсть і їх. У магазинах є спеціальні реагенти. Вони ефективно розчиняють лід, безпечні до інших матеріалів. Але коштують дорого. Мішечок із реагентами застосовуйте лише для вхідних сходів.

Дорожній лом-лопатку радить використовувати пластиковий.

— Зараз є такі, — каже Максим Баранник. — Важкі, пластик міцний, довбе не гірше традиційного металевого. І не шкодить плитці. Хоча все треба використовувати з розумом.

Зараз ви читаєте новину «Технічна сіль псує тротуарну плитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути