Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2007 17:33

Швабри з насадкою добре миють паркет

У побутовому відділі магазину "Мегамаркет", що на столичній вул. Сурикова, під ганчірки та швабри виділили окремий триметровий стелаж.

— Для якої підлоги ця? — витягаю з контейнера зі стосом швабр одну, з алюмінієвою ручкою та яскраво-синьою поролоновою поперечиною-валиком.

— Такі беруть для лінолеуму, — підходить до мене продавець-консультант магазину Наталя Южака, 19 років. — Спершу змочуєте валик. Протираєте підлогу. Потім над відром віджимаєте — важіль на держаку тягнете на себе. Тоді затискачі здушують поролонову поперечину — і з неї у відро тече брудна вода. Держак складається, його довжину можете відрегулювати під свій зріст.

Зношений поролоновий валик можна замінити. Нові — від 9 до 50 грн. Швабри українського виробництва коштують 34 грн. Вони дешевші за німецькі чи австрійські, однак якістю не поступаються.

— Новинки з"являються щомісяця, наприклад різноманітні ганчірки-пасма, — показує швабру з пишним войлочним віхтем. — Усі вони добре вбирають воду. Коштують 35 гривень. До них треба брати спеціальне відро за 54 гривні з горловинкою-витискачем. Віхті підходять для всіх типів підлоги.

Українські швабри дешевші за німецькі, але якістю не поступаються

Для паркету та ламінату підходять швабри з прямокутною войлочною ганчіркою 19х49 см. Її краї оторочені трьома пасмами гігроскопічної тканини. До держака чіпляється на два металевих гачки. Такі купують найчастіше, каже продавщиця.

У "Мегамаркеті" швабра німецької фірми "Влізір" коштує 190 грн. До неї можна купити пластмасове відро з витискачем за 82 грн. Ганчірку перуть уручну або в пральній машині. Служитиме довго, переконує продавщиця.

— Продаємо й ганчірки для підлоги, — показує запакований у поліетилен сніжно-білий прямокутний шмат гігроскопічної тканини за 8 грн. — Вони вимиють підлогу краще, ніж стара майка чи кофта. Звичайна ганчірка залишає значно більше розводів. А гігроскопічні годяться і для паркету, і для лінолеуму. Звичайно, ламінат або звичайну фарбовану підлогу теж добре відмиють.

Швабри з мийними насадками можна купити і в продуктових супермаркетах — "Сільпо", "Фуршеті", "Великій кишені". Однак на базарах або будівельних супермаркетах "Епіцентр" вони на 2–3 грн дешевші.

У воду додають мийний засіб

— Я мию підлогу лише холодною водою, — каже киянка Людмила Петренко, 38 років. — Раз на два тижні застосовую засіб "Містер Пропер".
На 5 л води, за інструкцією, треба 60 мл засобу.
— Я на невелике відерце вливаю один ковпачок. Розчин трохи піниться, але його не потрібно змивати дочиста, — розказує Петренко. — Підлога висихає і блищить, як новенька. Потім у квартирі пахне лимоном.
У продавця зі столичного привокзального ринку 42-річного Артема Бортника велика розкладка побутової хімії. Для миття підлоги чоловік пропонує засіб "Гарп" у півлітровій пляшці за 14 грн. Він підійде для будь-якої підлоги, запевняє продавець. Для дерев"яної розчин роблять менш концентрованим.

Зараз ви читаєте новину «Швабри з насадкою добре миють паркет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути