Ексклюзиви
неділя, 15 квітня 2007 14:33

Шовкові сукні носитимуть зі шкіряними сандалями

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Шовкова сукня з колекції Вероніки Жанві ”Задзеркалля”, продемонстрована на Українському тижні моди весна—літо-2007. Сукні київської дизайнерки схожі на одяг середньовічних дам. Такі моделі можна купити у бутику Вероніки Жанві в ТЦ ”Альтацентр” на Петрівці
Шовкова сукня з колекції Вероніки Жанві ”Задзеркалля”, продемонстрована на Українському тижні моди весна—літо-2007. Сукні київської дизайнерки схожі на одяг середньовічних дам. Такі моделі можна купити у бутику Вероніки Жанві в ТЦ ”Альтацентр” на Петрівці

"Улітку жіночий гардероб прикрасить пряма сукня до коліна з чорного шовку, теплих відтінків глини, молочного або пастельного кольорів, — каже столична дизайнерка Вікторія Краснова, 33 роки. — Гарно виглядатиме поєднання шовку різних фактур: вареного, лакового, атласного, стрейч-шовку, шовкової марльовки розрідженого плетіння".

У київських магазинах продають багато літніх блузок та суконь з льону, бавовни, сатину, віскози та еластану. Атласні сукні, шифонові та з ненатурального шовку трапляються рідше. А от одяг зі справжньої шовкової тканини можна купити в дизайнера або замовити в ательє.

— Справа не в ціні матеріалу — китайський шовк коштує недорого. Але мало який масовий виробник шитиме з нього одяг. На кожну сукню з шовку йде не менше тижня роботи, — пояснює Вікторія Краснова. — У свої моделі я додаю вишивку гладдю, гаптування і виколювання на шовку. Деякі речі прикрашені сіточкою з тонкої бавовни або вишивкою на батисті. До тканини сукні як намисто пришиваю бусинки.

У спеку пряму шовкову сукню можна вдягти на роботу зі шкіряними сандалями чи балетками. Із блискучими туфлями на тонких ремінцях і високих підборах вона пасуватиме до вечірнього прийому.

До тканини сукні як намисто пришиваю бусинки

Сукні з показів Українського тижня моди від Краснової продаються в столичному бутику "Маркі" на вул. Городецького, 17/7. Тут можна підібрати модель за 1,4–3 тис. грн.

— Якщо купувати шовк у крамниці, раджу брати італійський. Він хоч і втричі дорожчий за китайську продукцію, але можна не боятися, що розлізеться в руках, — радить Вікторія Краснова.

У магазині "Тканини" на вул. Льва Толстого, 6 метр китайського шовку обійдеться в 63 грн. У "Тканинах" біля кінцевої зупинки трамваїв на метро Вокзальна натуральний китайський шовк коштує від 75 грн, шифон, зроблений з шовкових волокон, — від 40 грн, поліестерова тканина під шовк — від 30 грн за метр. Італійського шовку в столичних магазинах не було.

Як розписати шаль удома

— Розписати шовкову хустинку або шаль так само просто, як намалювати писанку. Це  можна робити вдома, — розповідає 53-річна київська художниця Валентина Корнієнко. Більш ніж десять років вона розписує шовк різними техніками батик.
— "Гарячий" батик означає, що для розпису шовку потрібні віск, писачок, пензлик і акрилові фарби для шовку, — пояснює художниця. — Набираємо віск у писачок і підігріваємо його на вогні. Далі писачком наносимо на шовк лінії. Вони залишаться кольору нашого матеріалу. Нанести малюнок треба так, щоб гарячий віск пройшов крізь тканину з обох боків.
Потім художниця зафарбовує шовк акриловою фарбою, наприклад жовтою. Щойно тканина підсохне, гарячим воском проводять лінії, які мають бути жовтими. Далі колір тканини можна змінювати тільки на темніший. Після червоного — на коричневий або чорний. Замалювавши жовтий синім, отримаємо зеленуватий відтінок.
— Коли ми нанесли всі бажані лінії і фарби, натягуємо тканину на підрамник або на п"яльця, поки не висохне. Знявши з підрамника, даємо шовку відстоятися три доби. Четвертого дня я загортаю полотно в газету з обох боків і відтоплюю віск гарячою праскою. Так із клаптика тканини маємо розкішну авторську шаль, — каже Валентина Корнієнко. — Прати батик можна тільки вручну, туалетним милом або нейтральним шампунем для волосся. Для сушіння треба легко відтиснути та загорнути в бавовняний рушник.
Акрилові фарби для шовку, писачок та підрамники можна купити в столичному Будинку художника або в магазині при Академії мистецтв. Тюбик фарб петербурзького виробництва коштує 6–7 грн, за стільки ж продають писачки.
На вихідні Валентина Корнієнко разом із друзями-художниками виносить свої роботи на Андріївський узвіз. Від 35 грн продають маленькі хустинки-батики, від 360 грн коштуватиме велика авторська шаль.

Зараз ви читаєте новину «Шовкові сукні носитимуть зі шкіряними сандалями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути