понеділок, 23 листопада 2020 07:01

Снігозатримувачі кріплять у три ряди

— Доки не вдарили морози, кріп­лю на хату снігозатримувачі, — говорить 54-річний Іван Семенчук із селища Верховина Івано-Франківської області. — Люди скаржаться, що мало снігу. Але як впаде на голову, буде гірше.

Снігозатримувачі — металеві конструкції, що захищають від падіння налиплого снігу. Кріпляться на дах. Бувають як горизонтальні труби, подібні до перевернутого карниза, на який вішають тюль. Сніг по них розподіляється рівномірно, не створює надлишкового тиску на окремі ділянки. Щоб обладнати горизонтальними снігозатримувачами весь дах, піде не одна тисяча гривень. Дешевші затримувачі-підкови, схожі на перевернуту корону. Одна коштує майже 30 грн, на дах досить кількох десятків.

Іван Семенчук кріпить їх по периметру даху у формі "поличок". Утримують сніг, який поволі тане й водою стікає через ринву.

— Навчився робити такі підковки сам. Можна ставити на покрівлі всіх типів.

Вирізує картонний макет із прямокутного трикутника з двома "поличками" для кріплення висотою 20 см. Відступ для кріплення в довжину 5 см. Цей макет прикладає до листа нержавіючої сталі і робить позначки. Ножицями для металу вирізує трикутник. Дрилем свердлить у "поличках" для кріплення отвори для саморізів. Встановлює конструкцію уздовж карниза, над зовнішньою несучою стіною в шаховому порядку в три ряди. Кріпить саморізами.

Зараз ви читаєте новину «Снігозатримувачі кріплять у три ряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути