понеділок, 14 вересня 2020 05:26

Шиферний дах латають бітумом

— Дах найкраще ремонтувати восени, — каже 54-річний Василь Сукмановський із села Угринів Тисменецького району Івано-Франківської області. — Замазка сохне довше, але тримається міцніше.

Із шиферного даху зчищає мох пластиковою або дерев'яною лопаткою. Потім вимиває бруд водою під тиском. Готує дві ремонтні суміші.

— Перша — це вода з клеєм ПВА у рівних частинах, — пояснює. — Друга — цемент з азбестом у пропорції один до трьох. Спочатку гарно просочую тріщину першою сумішшю, потім накладаю другу.

На великі тріщини або дірки накладає латки.

— Тріщина на верхній частині хвилі не страшна, бо там вода не затримується, — пояснює Сукмановський. — Її достатньо заклеїти ремонтною стрічкою на бітумній основі. На нижній частині ремонтувати треба ретельніше. Спочатку залити герметиком, потім приклеїти латку. Зверху — все зафарбувати.

Якщо не допомагає, можна заліпити дірку бутилен-каучуковою водонепроникною стрічкою. Має вигляд, як чорний гумовий скотч. Ремонт займе не більше 5 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Шиферний дах латають бітумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути