Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 05:50

Пристрій за лічені хвилини заморожує свіжі продукти

Автор: Олена КАПНІК
 

— Другий рік користуюся морозильною камерою "Індезіт". Купили за п'ять тисяч гривень. Морозилка має відділення для льоду і чотири шухляди. В одну поміщається до 15 кілограмів продуктів. Фрукти й овочі зберігаю в різних контейнерах, — розказує киянка Галина Олексієнко, 51 рік. — Заморожую продукти у спеціальних пакетах. Заповнюю їх до половини. Рівномірно розрівнюю й кладу в шухляду.

Морозильні камери коштують від 4 тис. грн. Вартість залежить від об'єму, класу енергоспоживання і функцій. Найдешевша техніка марок "Ганза", "Ерго" "Інтер". Дорожче коштують морозилки "Беко", "Індезіт", "Зануссі", "Норд" — близько 7 тис. грн.

— Морозилку обирають залежно від приміщення, де її використовуватимуть, і потреб. Чим більший її внутрішній об'єм, тим більше продуктів можна заморозити, — каже продавець-консультант одного зі столичних магазинів побутової техніки 30-річний Роман Михайличенко.

Морозильні камери бувають вертикальні та горизонтальні. Перші схожі на холодильник. Мають різні розміри і висоту, від трьох до восьми відділень. Горизонтальні — великі за розміром. Укомплектовані навісними корзинами та роздільником.

— Вертикальні морозилки займають небагато місця. Краще підійдуть для квартир. Для сім'ї з чотирьох осіб вистачить камери на 200–300 літрів. У горизонтальних пристроях зручно зберігати велику кількість продуктів. Їхній максимальний об'єм — понад 500 літрів. Такі купують для приватних будинків або дач, — продовжує спеціаліст.

При виборі морозильної камери звертають увагу на її економність. Це залежить від класу енергоспоживання. Найбільше енергії витрачають пристрої А-класу. Менше — камери класу А+++ і А++.

Камери також відрізняються класом заморозки. Його часто позначають сніжинками. Від ступеня заморозки залежить термін придатності продуктів.

— Важливо визначитися з системою розморожування морозильної камери. Це може бути "Но фрост" або ручна. Автоматична система дуже зручна. Камеру не потрібно розморожувати. Завдяки постійній циркуляції холодного повітря, продукти рівномірно охолоджуються, не обростають льодом. На стінках не утворюється іній, — пояснює фахівець. — Камеру з ручною системою потрібно розморожувати раз у рік. Щоб на стінках не намерзав лід, у морозилку варто класти сухі продукти.

Керування камерою може бути механічним або електронним. У першому випадку температуру виставляють за допомогою коліщатка або перемикача. У другому — сенсорними кнопками.

— Корисна функція в камері — швидка заморозка. Позначається написом "Супер фріз" або абревіатурою СФ. За лічені хвилини охолоджує свіжі продукти за температури мінус 32 градуси. Якщо можливі перебої електропостачання, слід обирати морозилку з автономним збереженням холоду. Чим воно вище, тим краще. Як правило, триває від 12 до 36 годин. У дорогих моделях температура може утримуватися до двох діб.

Дорожчі моделі мають індикатори звукового і світлового типу. Повідомляють, якщо агрегат закритий не повністю або температура в морозилці підвищилася. Для сімей із дітьми краще обирати камеру з блокуванням панелі керування.

Зараз ви читаєте новину «Пристрій за лічені хвилини заморожує свіжі продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути