Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 06:06

"Пристрій перегрівався і смердів горілим пластиком"

Автор: Ірина Рубан
 

— Купила взимку китайський міксер "Максвелл". Найчастіше використовую для приготування тортів і кексів. Починаю збивати на перших швидкостях, продовжую на вищих. На максимальній збиваю все, крім сметани, бо стане маслом, — говорить Діана Дзеціна, 23 роки. Користується пристроєм три-чотири рази на тиждень.

— Коли обирала, найперше дивилася на потужність і безперебійність роботи, бо готую багато. Стаціонарні міксери з чашами не хотіла — вони громіздкі, — додає жінка. — До цього мала три моделі. Найгіршим був китайський "Сатурн". Перегрівався і смердів горілим пластиком. У результаті згорів. Пропрацював два роки.

Кухонні міксери коштують від 185 грн. Найдешевші — "Сатурн", "Ротекс" і "Скар­летт". Дорожчі моделі — "Браун", "Бош", "Мулінекс".

— Для роботи з рідкими продуктами — яйцями чи соусами — підійде міксер на 200–250 ватів. Якщо працюватимете з густішими, наприклад заварним кремом, пюре чи тістом, потрібен пристрій із потужністю не менше 300 ватів, — радить продавець-консультант магазину побутової техніки "Комфі" 25-річна ­Галина. — Для нечастого використання достатньо звичайного ручного міксера.

Коли готуєте багато, обирайте пристрій, який можна зафіксувати на підставці. У комплекті йде чаша з пластику, нержавіючої сталі або скла. Найкраще, коли вона сталева, об'ємом не менше 3 літрів. Пластикові деформуються, а скляні б'ються. Деякі чаші автоматично обертаються під час роботи. За таку функцію доведеться доплатити 200–300 гривень.

— До стандартного набору комплектуючих входять вилка для збивання кремів та насадка для замісу тіста. Дорожчі міксери комплектують насадкою-блендером і ситом для приготування ягідних пюре, — каже продавець. — Рідко додають електроніж для нарізки. Такі є в дорогих ручних приладах. Дорожчі моделі також мають захист від перенавантаження. Пристрій автоматично вимикається при стрибках напруги. Кнопка викиду насадок дає змогу швидко дістати їх.

Перед купівлею варто звернути увагу на швидкісний режим міксера. Ручні прилади мають від двох до 16 швидкостей. Стаціонарні — від двох до 10. Для в'язких продуктів необхідні більш високі швидкісні режими. Для рідких вистачить початкових.

— Якісні міксери мають три режими роботи. Перший призначений для стандартного змішування або збивання. Другий — імпульсний. Відрізняється тим, що двигун працює з короткочасними паузами. Його обирають для обробки особливо твердих продуктів. Третій — турборежим. Дає змогу короткочасно збільшувати швидкість роботи міксера. Вмикати його варто на декілька секунд, щоб уникнути перегріву мотора.

Шнур пристрою має бути близько 1,8 м. Так господиня зможе вільно рухатися по кухні. Краще, коли в корпусі для нього відведене спеціальне місце.

Зараз ви читаєте новину «"Пристрій перегрівався і смердів горілим пластиком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути