Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 16:40

Повернулася мода на гаманці із застібками-бусинами

"Восьмидесяті роки повернулися й у жіночий гардероб, і в аксесуари", — каже Дмитро Богоуз, 41 рік, продавець столичного ринку Петрівка.

Чоловік шість років продає жіночі шкіряні гаманці та сумочки.

— Зараз головне в гаманці — це застібка, — сміється Богоуз. — Наймоднішими вважаються дві великі бусини, що застібаються навхрест. Купують такі дівчата та ностальгуючі за молодістю жінки.

На його розкладці близько 15 моделей гаманців. Великі прямокутні, на три відділення, з прозорою плівкою для фотокартки  пропонує за 65 грн. Маленькі, з однією кишенькою для копійок, за 27 грн. Жовті, червоні та зелені шкіряні гаманці із застібками-бусинками, на два відділення коштують 120 грн.

— Молодші жінки звертають увагу на підкладку, — веде далі Дмитро, — люблять яскраву, кольорову. Старші дивляться, щоб зручно було гроші складати — гривні та долари. Новомодні гаманці маленькі. Дівчата можуть скрутити гроші абияк, а жінки намагаються, аби жоден кутик на купюрі не загнувся.

Гаманець підкинули на балкон сьомого поверху

Краще носяться гаманці з підкладкою, вважає 42-річна продавчиня столичного ринку Петрівка Аліна Гілярова.

— Полотняні шиють з одношарової тканини, — пояснює жінка. — За місяць біля застібки такий обов"язково порветься й оторочиться. У шкіряних і полотняних на каркасі підкладка має бути добре натягнутою та не збиратися складками. Бо така швидко порветься. Найкращою вважається шкіряна, але ті кошельки дорожче.

Киянка Світлана Пархоменко, 25 років, має у своїй колекції 12 гаманців.

— Вичитала у брошурі по фен-шую, що гроші притягуватимуть кошельки червоних відтінків, — розповідає Світлана. — Тому купила червоний. Другий у колекції опинився несподівано — мені його підкинули на балкон сьомого поверху. Він теж червоного кольору. Зовсім новенький. Усередині пустий. Я сприйняла це як знак, і вже два роки скуповую червоні гаманці.

Останній гаманець Пархоменко купила в Таїланді за $10. Він пошитий зі шкіри ската. Поверхня наче з дрібного, посіченого бісеру. На багряно-червоній основі є біла трикутна вставка. Підкладка з пресованої шкіри. У Київських магазинах такі вироби продають утричі дорожче.

На другому поверсі торгового центру "Україна" можна купити велюрові й атласні напівкруглі гаманці із застібками-бусинами за 170 грн. Шкіряні прямокутні чорного та коричневого кольорів — від 110 грн. У крамниці "Тен Денс", що на столичній вул. Жилянській, шкіряні гаманці з кольоровою аплікацією коштують 335 грн. У столичному торговому центрі "Променада" в магазині "Вумен сікрет" за 130 грн продають весняні кольорові полотняні сумочки з одним відділенням. Усередині на мотузці прикріплено гаманець з такої самої тканини з металевими застібками-бусинами.

Чоловічі портмоне шиють зі шкіри крокодила

У магазині "Себе любимой", що на Ленінградській площі в Києві, продають гаманці зі шкіри екзотичних тварин.
— Натуральний пітон, — показує прямокутний гаманець продавець-консультант. — Гаманці, що мають поверхню в дрібненьку луску, пошиті зі спини змії. Шкірку з більшою лускою знято з живота. Такі коштують 150 гривень.
На стелажі розкладено гаманці зі шкіри акули за 315 грн. Коричнева шкіра в темні симетричні цятки — це страус за 425 грн. Кожної моделі є три розміри — великий, середній і маленький.
— Маємо для чоловіків портмоне зі шкіри варана за 150 гривень, — продавець демонструє сіруватий виріб у світлі цяточки.
Чоловіче портмоне зі шкіри крокодила коштує 335 грн.

Зараз ви читаєте новину «Повернулася мода на гаманці із застібками-бусинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути