Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 16:13

Плями на пуховику відчистили "Галою"

45-річна черкащанка Світлана Даценко вирішила скласти теплі речі до наступної зими. Побачила, що її синя пухова куртка в жирних плямах.

— Думаю, віднесу в хімчистку. Куртку ту люблю. Вона фінського виробництва, якісна. Років із 20 як купила, а досі наче нова, — розповідає Світлана Іванівна.

У хімчистці відмовилися брати пуховика. Сказали, такі задавнені плями не відчищають.

— Я розстроїлася! У тій куртці на базар ходжу, на природу їжджу. Доки йшла додому, пообіцяла собі її "врятувати", — веде далі жінка.

Вона розповідає, що зазвичай до хімчистки не ходить. Сама пере речі, навіть чоловічі костюми. А плями на одязі виводить за допомогою мийного засобу для посуду "Гала".

— Буває жарю котлети, а олія бризне на футболку. Те місце й намазую "Галою". Головне, не відразу кидати в пральну машинку. Нехай добу полежить, — радить Даценко.

Так вона спробувала відчистити пуховик. Зізнається — не шкодувала засобу. Линула 100 або й 150 г на плями. Туго скрутила куртку й поклала в поліетиленовий пакет. Вона пролежала там три дні. Потім жінка випрала річ у пральній машині при делікатному режимі, в теплій воді.

— Тих плям там наче й не було. Так я стала сама собі — хімчистка, — жартує Світлана Іванівна.

Зараз ви читаєте новину «Плями на пуховику відчистили "Галою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути