вівторок, 12 вересня 2017 05:30

Плитку після ремонту очищують дрилем зі щіткою

Автор: www.bijuha.com
  Засохлі цементні плями змочують гарячою водою. Протирають ганчіркою, потім скребком. Після цього — щіткою для миття вікон
Засохлі цементні плями змочують гарячою водою. Протирають ганчіркою, потім скребком. Після цього — щіткою для миття вікон

— Будь-який серйозний ремонт закінчується прибиранням. Якщо робили не дуже акуратно — це стає справжньою проблемою. Очистити вікна від застиглого цементу — справа надзвичайно клопітка. Є декілька способів зробити це так, щоб не зіпсувати скло або декор, — розповідає Володимир Джурук, 64 роки. Працює в ремонтно-будівельній бригаді в Ірпені під Києвом.

Спочатку готує необхідні інс­трументи та приладдя. Це — щітка для миття вікон, лезо, скребок, стамеска, молоток, дриль зі щіткою, болгарка. Також знадобляться вода, губка, ганчір'я, відро, змивка для цементу та оцет.

— Поролонову губку змочую гарячою водою. Протираю засохлі цементні плями. Потім тру скребком для чищення варильних панелей. Після цього — щіткою для миття ­вікон.

Можна відшкребти застиглі залишки цементу лезом для гоління. Але діяти слід обережно, щоб не подряпати поверхню.

— Кахельну плитку очищають від застарілої цементної затирки перевіреним дідівським способом: стамескою з молотком. Та це потребує майстерності. Є ризик зіпсувати матеріал. Плитку можна очистити за допомогою дриля — насадити м'яку щітку, увімкнути на малі оберти. Або шліфувальною машинкою з регульованою швидкістю. Мала швидкість убереже поверхню від надмірного нагрівання. Перед роботою постарайтеся якомога краще зафіксувати плитку.

У магазинах будівельних товарів продають очищувач для цементу. Та зазвичай він містить кислоту — фосфорну або соляну. Вона може попсувати деякі поверхні. Особливо обережно слід очищати кахель для стін.

— Змивкою з кислотою ризикуєте разом із плямами зняти затирочні шви, — каже Джурук. — Тому дотримуйтеся інструкції. Рекомендують попередньо змочити плями водою. Потім наносити кислотний очищувач. Для застарілих забруднень — без ганчіркою води. Для легкого цементного нальоту — одна частина змивки і три-п'ять частин води. Почекати 10 хвилин. Зняти розм'якшені залишки бруду шпателем. На фініші промити поверхню водою м'якою ганчіркою.

Цемент із вікон можна змити столовим оцтом. Його наносять на забруднення. Як розм'якне, зішкрябують щіткою.

— Маніпуляції з кислотами необхідно виконувати тільки із засобами індивідуального захисту, — попереджає Володимир Джурук. — Потрібен спецодяг, рукавички, окуляри. І обов'язково респіратор.

Радить не змішувати різні кислотні змивки з підручними засобами. Це може спричинити несподівану хімічну реакцію, яка зіпсує поверхню.

Зараз ви читаєте новину «Плитку після ремонту очищують дрилем зі щіткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути