Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2019 07:30

Плісняву виводять розчином хлору

— Восени економили, вмикати опалення не спішили, — каже 47-річна Алла Гаврилюк з Одеси. — У хаті було вог­кувато, й полізла пліснява. Спочатку у ванній, а тепер — по всіх кутках.

Алла Гаврилюк стала виводити цвіль. Робить це не вперше й радить власний спосіб.

— Перед обробкою обов'язково одягаю захисні окуляри, довгі гумові рукавички й респіратор, — пояснює. — Так спори грибка не потраплять на шкіру, слизову очей та в дихальні шляхи.

Уражене пліснявою місце й прилеглі до нього ділянки змиває густим розчином господарського мила. Лишає на годину. Зачищає щіткою із жорстким пластиковим ворсом. Просушує феном, зачищає наждачним папером. Губкою наносить на поверхню розчин хлору.

— Беру звичайну недорогу "Білизну", змішую навпіл із водою, — продовжує. — Обробляю поверхню і чекаю, доки висохне. Потім добре провітрюю кімнату. Зверху білю вапняним розчином. На 200 мілілітрів розчину додаю чайну ложку олії чайного дерева. Вона прибере запах хлорки, що не вивітрився.

Дитячі кімнати і спальні радить оброб­ляти перекисом водню.

— Він не токсичний, не має різкого запаху, — пояснює.

Купує 6-відсотковий розчин перекису водню. Нерозбавлений заливає у пульверизатор і рясно розприскує на поверхню, яку попередньо обробила мильним розчином.

— Плитку і скло найкраще обробляти спиртовим розчином. Змішую порівну нашатирний спирт із водою. Натираю, лишаю на 3 години. Потім змиваю теплою водою. Щоб заглушити запах спирту, теж беру олію чайного дерева. Дві чайні ложки додаю у 200 мілілітрів води. Розчином протираю поверхню.

Зараз ви читаєте новину «Плісняву виводять розчином хлору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути