Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 00:30

Пластинчасті снігозатримувачі кріплять у два ряди

Автор: mskaya17.com.ua
  Трубчасті снігозатримувачі монтують по периметру даху на рівні несучої стіни. Коштує така конструкція від  200 гривень за погонний метр
Трубчасті снігозатримувачі монтують по периметру даху на рівні несучої стіни. Коштує така конструкція від  200 гривень за погонний метр

— Взимку без снігозатримувачів не обійтися. Їх встановлюють на даху, щоб звідти не падали брили снігу та бурульки, — говорить майстер 51-річний Сергій Галуш із Хмельницького. — Захищають покрівлю від деформації, а фундамент — від талої води.

Найпопулярніші трубчасті та ґратчасті снігозатримувачі. Їх встановлюють на дахах із натуральної черепиці, листових та інших матеріалів.

— Трубчасті раджу брати для покрівель з ухилом до 60 градусів. Бо можуть не витримати великих снігів.

Ставлять по периметру даху на рівні з несучою стіною. Коштують від 200 грн за погонний метр. Вартість залежить від матеріалу та виробника. Оцинковані дорожчі, але довговічніші. Ціни стартують від 350 грн.

— Ґратчастий снігозатримувач підходить для покрівлі з профнастилу, кут нахилу якої понад 50 градусів. Утримує пласт снігу до 40 сантиметрів.

Вартість такого комплекту — від 800 грн. Складається з крон­штейнів, металевої пластини з отворами для трубок і кріпильної палиці. Конструкцію встановлюють на прибивних чи підвісних опорах в один ряд. Розрив — не більш як 30 см. Підходить для всіх типів покрівлі.

— Ці бар'єри затримують найменші шматки льоду, але може зібратися забагато снігу. Тому їх варто брати тим, у кого покрівля витримає велике навантаження, — додає Галуш.

У малосніжних регіонах популярні пластинчасті й бугельні конструкції.

— Пластинчасті, або кутові утримують менше снігу. Підходять для даху з профнастилу чи металочерепиці. Їх встановлюють хоча б у два ряди на відстані 1–1,5 метра. Коштують такі від 60 гривень.

Бугельні підходять для покрівель на основі бітумної мастики. Мають вид порожнистого трикутника з довгою планкою для монтажу. Їх використовують на додаток до ґратчастих або трубчастих снігозатри­мувачів.

— Вони найдешевші, коштують від 40 гривень, але й слабенькі. Не захистять від сходу снігу, тільки зменшать швидкість падіння.

Бугелі встановлюють у шаховому порядку. Відстань між елементами — 50–60 см, між рядами — до 1 м. Їх монтують тільки під час укладання покрівельного шару, бо треба кріпити саморізами.

— Часто новачки роблять помилку — кріп­лення монтують до покрівлі. Через це снігозатримувач довго не служить. Так можна робити лише з бугелями. Бо в занадто сніжну та вітряну зиму конструкцію може вирвати "з коренем".

Радить робити додаткову основу для кріп­лень — брус. Тоді триматиметься надійно.

— Снігозатримувачі найкраще встановлювати на відстані 0,5 метра від карниза. За пів дня можна змонтувати. Якщо все правильно зробити — служитиме роками.

Зараз ви читаєте новину «Пластинчасті снігозатримувачі кріплять у два ряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути