понеділок, 14 січня 2019 00:55

Пластикові вікна переводять на зимовий режим

Автор: WWW.CITIOKNA.RU
  Кімнату слід провітрювати три-чотири рази на день по 10–15 хвилин. І щоранку протягом 15–20 хвилин
Кімнату слід провітрювати три-чотири рази на день по 10–15 хвилин. І щоранку протягом 15–20 хвилин

— Минулої осені поставив пластикові вікна. Обійшлися недешево. Але я розчарований. У квартирі не стало тепліше. Більш того — на поверхні склопакета утворюється конденсат — краплі води. Звертався на фірму, де купив вікна. Приходили фахівці. Перевірили. Сказали — до їхньої роботи претензій бути не може. А кому їх пред'являти? — запитує 62-річний Микола Коломієць із Черкас.

— Це одна з найпоширеніших проблем, — говорить 50-річний Костянтин Лагода, старший менеджер фірми з продажу пластикових вікон у столиці. — Пластикові вікна, на відміну від дерев'яних — герметичні. При високій вологості утворюється конденсат на поверхні склопакета та підвіконні. Таке часто трапляється в квартирах із поганою вентиляцією та слабкою роботою батарей. Також у кімнатах із великою кількістю рослин. Їх полив утворює додаткову вологу.

Якщо конденсат з'явився всередині склопакета — це брак. Його мають замінити за рахунок виробника.

— Моя порада — провітрюйте кімнату частіше. Три-чотири рази на день по 10–15 хвилин. І щоранку протягом 15–20 хвилин. Під час провітрювання вікна відкривайте якомога ширше. Або залишайте в режимі розгерметизації на триваліший час. Для цього ручку поверніть на 45 градусів.

Стулки сучасних склопакетів із товстим склом важать багато. Вони можуть щорічно відкриватися і закриватися понад тисячу разів. Неякісна фурнітура за кілька місяців користування вікнами почне створювати проблеми. Ручки розбовтуються. З-під стулок дме. Петлі ламаються. Слід замінити її на сучаснішу та якіснішу.

— Протяг із вікна виникає через те, що стулка до рами прилягає нещільно. Виробник заощадив, поставив неякісний ущільнювач. Його треба замінити. Пластикові вікна ущільнюють синтетичним каучуком. Попросту — гумою, силіконом або термопластом. Силікон — найбільш якісний матеріал. Він не схильний до деформацій за перепадів температур. Необхідно замінити ущільнювачі на нові, з довшим терміном служби. Для профілактики — купіть засіб для змащення ущільнювача.

Дути з вікна може, якщо при установці вікон монтажники не прогерметизували вуличні шви. Або не закрили монтажну піну. Вона піддалася прямому впливу вологи та сонця. Від цього почала руйнуватися і обсипатися.

— Необхідно вичистити залишки піни і заново обробити вікно. З вулиці промазати монтажні шви герметиком. Або закрити шви пластиковими нащільниками. Дути з вікна може й з іншої причини. Вікно встановлювали в теплу пору року. Фурнітуру налаштовували на літній режим — на слабший притиск. Її слід перевести на зимовий режим. Це зобов'язана зробити фірма-­продавець.

Із часом при відкритті та закритті вікна стулки риплять. Причина — брак мастила на петлях. Воно входить у набір по догляду за вікнами. А ось якщо змащення петель не допомогло — причина в деформації віконного отвору. Будинок дав усадку. Але можливо — зламався механізм. Поломку зобов'язаний усунути виробник.

— Насправді причин несправностей пластикових вікон чимало. Часто винний покупець. Він забажав на цьому заощадити кошти. Не ризикуйте у виборі виробника, — каже Костянтин Лагода. — Обирайте перевірених із хорошою репутацією.

Зараз ви читаєте новину «Пластикові вікна переводять на зимовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути