Ексклюзиви
неділя, 10 червня 2007 16:58

Олексій Дубовик повісив двері на "рідкі цвяхи"

32-річний киянин Олексій Дубовик мусив замінити петлі на дверях у ванній.

— Нещодавно купив пральну машину, — розповідає Олексій. — Двері у ванну виявилися завузькими. Коли заносили туди пралку, зачепили двері й одна з петель надломилася.

Будинку на Лісовому масиві, в якому живуть Дубовики, 30 років. Квартиру отримували ще батьки Олексія. На дверях у ванній стояли врізані петлі. Таких у будмагазинах уже не продають — пропонують тільки накладні.

Врізані петлі чоловік знайшов на Лісовому базарі по 5 грн. За словами продавця, петлі хромовані, не ржавітимуть. Олексій думав замінити тільки нижню, зламану петлю. Однак довелося переставляти обидві. Адже нова конструкція кріпиться інакше, ніж та, що була досі. На старих петлях у коробку заганяли металеву планку завширшки 3 см. А в цих закручується товстий стержень.

— Сучасні врізані петлі кріпити простіше, — каже Олексій. — Раніше треба було робити в коробці дверей великий паз, щоб у нього вставити вушко петель. Тепер тільки зробив дрилем отвір для металевого стержня.

Чоловік залив у отвори гель, який будівельники називають "рідкими цвяхами". Він тримає стержні петель у дверній коробці. Коли гель застиг, Дубовик вкрутив їх, як шурупи у дюбель.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Дубовик повісив двері на "рідкі цвяхи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути