четвер, 26 серпня 2010 18:40

Нічні ліхтарі вбивають комах

Вінничанка 28-річна Лілія Журавльова два місяці тому купила в дитячу кімнату нічний ліхтар, який відганяє комарів та мух.

— Він круглий, по ньому ніби плаває картинка. Є три зображення: рибки, метелики і сонце з квітами. Можна завантажити щось своє, але я ще не пробувала. Поверх ліхтаря є тонка сітка, яка під невеликою напругою. Комахи летять на світло і гинуть. Головне, що ліхтар зовсім не має запаху і не треба ніяких пластинок для його використання.

Раніше господиня використовувала проти комарів пластини "Рейд".

— Останнім часом не помагали. Комарі, видно, звикли до запаху, тому їх не меншало. Щоранку син виходив із хати весь спухший від укусів. Наш будинок на воді збудований, тому в підвалі завжди волого й комарів багато. Від протимоскітних сіток теж було мало результату.

Ліхтарі Ліля знайшла в магазині побутової техніки. Бувають також для вулиці.

— Вуличні трохи примітивніші й грубші, сітка більша, лампа краще світить. Ми взяли один, підвісили його на дворі у бесідці, тепер спокійно можна сидіти ввечері. Ліхтар для двору виділяє специфічний солодкий запах, який приваблює комах. Діє за тим же принципом: навколо лампи під напругою сітка, яка вбиває комах. Напруга на сітці невелика — до 2 вольт. Людині це не нашкодить.

Зараз ви читаєте новину «Нічні ліхтарі вбивають комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути