середа, 11 червня 2008 14:31

На літо купують "дихаюче" шкіряне взуття

Верхня частина літнього взуття для жінок і чоловіків, яке продають у столичних магазинах і на ринках, переважно зшита з тонких переплетених пасків. Продавці запевняють, що в такому взутті нога не пітнітиме, бо повітря добре циркулюватиме.

— Міряйте сандалики, все взуття хороше, польське, — запрошує до своєї розкладки продавщиця ринку на Троєщині Ольга Мальчішек, 49 років. — Ножка не буде ковзати й потіти, бо стєлька кожана, а значить, не відклеїться.

На розкладці жінки є босоніжки чорного, білого, червоного та бежевого кольорів за 120 грн. Усі шкіряні. Підбори 4–9 см заввишки. Вони набірні, не мають пустот усередині.

Шкіряна поверхня босоніжок пришита до підошви. Чоловічі сандалі з каучуковою підошвою коштують 140 грн. Носок — тоненькі переплетення навскіс із м"якої шкіри.

— Такі сандаліки краще не мазати кремом, — радить Мальчішек. — Бо отвори між пасками позабиваються кремом і нога потітиме.

Продавець-консультант магазину "Карло Пазоліні" столичного торговельного центру "Комод" Олена Карпенко запевняє, що "дихає" все взуття зі шкіряною підошвою. Більшість жіночих моделей тут класичні, висота підборів — 2–4 см.

— Бачите, на підошві є значок, який означає, що шкіра натуральна і на підошві, — жінка бере зі стелажа білі босоніжки на підборах-шпильках. — Однак за три-чотири дні раджу віднести босоніжки в ремонт і наклеїти на носок профілактику, бо така підошва швидко стирається.

Зауважую, що після профілактики взуття "не дихатиме". Однак продавець-консультант переконує: повітря потраплятиме до шкіряного шару й нога не впріватиме.

Поверхня вкрита шаром шкіри "під риб"ячу луску"

В асортименті "Карло Пазоліні" є босоніжки й туфлі зі шкіряною підошвою та фабричною ребристою профілактикою. Однак вони дорожчі в середньому на 200 грн.

— Найкращі на літо для чоловіків туфлі з риб"ячої шкіри, — показує Карпенко на білі й чорні туфлі за 500 грн на стенді з чоловічим взуттям. — Це короп.

Поверхня таких черевиків вкрита шаром тонкої шкіри "під риб"ячу луску". Вона "дихає". За словами продавщиці, туфлі треба щодня бризкати фарбою-спреєм та мити шампунем. Олена Карпенко не радить купувати на літо лаковане взуття. Воно паритиме ногу.

Великий вибір класичних босоніжок й туфель із тканинною поверхнею у столичному магазині "Глянцевий шик". За словами Надії Галаневич, 32 роки, продавця-консультанта магазину, таке взуття добре пропускає повітря, бо паски з тканини пришили на замшеву основу. Босоніжки виробництва Італії із двома смужками на пальцях та навколо кісточки коштують у крамниці 180–240 грн.

У мережі столичних магазинів "Джеокс" продають взуття зі спеціальною "дихаючою" підошвою системи "Гор Текс". Сріблясті кросівки коштують тут 600 грн, шкіряні босоніжки від 570 грн, спортивні чоловічі туфлі — 495.

— Купила собі в "Інтертопі" на літо кеди з розрекламованою "дихаючою" підошвою, а нога все рівно впріває, — скаржиться киянка Людмила Петрушевська, 24 роки. — Нещодавно попала в них під дощ, то прийшла додому із мокрими ногами. Через дірочки вентиляції вода, як через насос, усмокталася всередину. Прийшлося виймати й сушити устілки.

Продавці-консультанти магазину "Інтертоп" радять ретельно доглядати за таким взуттям.

— Спочатку очистіть поверхню від пилу м"якою вологою ганчіркою, — говорить 19-річна Ольга. — Витріть насухо та побризкайте спреєм, який відштовхуватиме воду, але не закупорить пори на шкірі. Взуття й надалі "дихатиме".

Зараз ви читаєте новину «На літо купують "дихаюче" шкіряне взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути