понеділок, 16 вересня 2019 05:30

Молоко з доїльного апарата не проціджують

— Так мліли руки, що думала корову збувати. Але жаль моєї Зорьки. За її рахунок тримаюся на плаву зо п'ять років. Відколи вийшла на пенсію, — розповідає Надія Белова, 61 рік, із села Гальчин Андрушівського району Житомирської області. — Сіно чоловік заготовить, але ж доїти її три рази в день маю я. Життя змінилося, як діти подарували доїльний апарат. Не брали дорогого імпортного, щоб я могла прочитати інструкцію.

Доїльний апарат — вакуумний насос із тиском. Він буває мембранний, поршневий і роторний. Вибрали перший, бо найдешевший і за раз видоює трьох корів. Із більшим навантаженням справиться роторний пристрій. Він не такий шумний, як поршневий. Доїльний апарат електрики споживає менше за холодильник. Стоїть на коліщатах, тому його зручно прикочувати до корови. Не треба піднімати важке.

— Скільки живу, тільки тепер відчула себе справжньою пані. Корова сама доїться, я на лавці відпочиваю. Наробилася за вік, тепер маю як перепочити. До того ж молоко виходить чистіше. Його не треба цідити, бо процес доїння закритий і сміття не потрапляє всередину. Молоко йде по трубах у закритий резервуар.

Пристрій доїть рівномірно. З однаковою силою, тривалістю й частотою стискає дійку. Худоба розслабляється, як від масажу. Віддає все молоко й стоїть спокійно, не тупцяє. Вручну такого не досягти, бо пальці втомлюються. Навіть як дійки в корови тверді, апарат їх все одно безболісно видоює. Молоко не застоюється, і корова не слабне на вим'я. Працює тихо, тварина не боїться.

Зараз ви читаєте новину «Молоко з доїльного апарата не проціджують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути