понеділок, 01 травня 2017 07:05

Між листами профнастилу вкопують стовпи

— Щоб було тихіше у дворі, обгородив його профнастилом. Він недорогий і гарно виглядає, — каже 56-річний Максим Крунько із смт Любар Житомирської області. — Моя хата стоїть близько до траси і від машин аж у голові гуде. А така огорожа знизила рівень шуму у дворі. Майстрів не кликав. Із сином за два дні впоралися.

Профнастил — матеріал довговічний. Майже не потребує догляду. Час від часу слід мити зі шланга.

— Найважче було приробити до огорожі ворота і хвіртку. Зробив для цього рами. На внутрішню сторону, що буде в подвір'ї, приварив косу планку. Вона з'єднала верхню і нижню частину рами. У неї потім вставили листи. Кум порадив, щоб дрібні камінці з дороги не били забор, між стовпами покласти цеглу. На неї вже кріпити проф­настил.

Є три види огорожі: суцільна, яка стоїть на залитому фундаменті, із цегляними стовпами та на стрічковому фундаменті. Останній — найдорожчий, його вибирають для віт­ряної місцевості.

На лінії майбутнього паркану в землю вбивають кілочки і натягують між ними дріт. Відстань має бути 2,5–3 м. Викопують 1–1,5-метрову яму. Насипають пісок і гравій, вставляють труби. Їхню нижню частину потрібно обробити мастикою, а решту — пофарбувати, щоб не іржавіли. Заливають бетоном. Приварюють труби, до яких саморізами кріплять листи профнастилу.

Зараз ви читаєте новину «Між листами профнастилу вкопують стовпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути