Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2020 05:35

Мінітрактор купують навесні

— Торік придбали техніку для городу і зараз маємо повний погріб картоп­лі, — каже 47-річний Микола Огієнко із села Кордилівка Калинівського району Вінницької області. — Бо ж не чекали, доки нам приїдуть, зорють, а робили, як було вигідно. Вже в березні посадив картоплю і не прогадав. Першу молоду копали в червні, а наприкінці місяця заклав новий урожай.

Чоловік придбав мінітрактор у Вінниці. До нього приєднується додаткова навісна техніка: плуги, культиватори, сніговідгортач та інше.

— Спершу вагався між мотоблоком і мінітрактором, — говорить господар. — Але коли прийшов у магазин, зрозумів, що вибір однозначний. Мото­блок треба носити в руках. Не хотів відчувати себе робочою конячкою, тому вибрав мінітрактор.

Нову техніку чоловік почав використовувати одразу після купівлі.

— Спершу було трохи страшно сідати на трактор. Але спеціалісти проконсультували, як керувати плугами, щоб ­нічого не зламати. Спочатку помаленьку, а вже до кінця оранки опанував його без проблем. Самі орали двічі, щоби картоп­лю було зручніше садити. Рядки робили плугами, підгортали теж ними. Після цього земля стала м'яка, легко було сапати бур'яни.

До мінітрактора родина придбала дискувальник та косарку. Нею зручно косити бур'яни поблизу подвір'я й сіно на лузі.

— Ділянка була запущеною, і земля тривалий час не оброб­лялась, — розповідає Огієнко. — Тож нам порадили спершу пройтися диском, а потім уже зорати. Ціна цієї послуги досить висока. А із власною технікою витратились тільки на пальне. Та й самі зробили так, як нам подобалось.

Наявність мінітрактора дозволяє ще й заробляти. Виорати сотку торік коштувало 30 гривень.

— У селян під хатою по 10 со­ток городу, от і маєш 300 гривень. Така техніка і солярки бере менше, ніж звичайний трактор. Тому з кожного городу 200 гривень чистого прибутку.

Детальну інформацію можна дізнатися в магазині фірми "Азимут" за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська (Островського), 69.

Тел. 0(67) 431 08 34.

Зараз ви читаєте новину «Мінітрактор купують навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути