Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2022 05:00

Мінітрактор чистить подвір'я від сміття та снігу

— Все життя більшість роботи по господарству тягнув на собі. Та два роки тому стався інфаркт. Лікар заборонив тяжко працювати, — каже 67-річний Олег КУРІЛЬЧИН із Хмельницького. — Не лишитися без копійки допомогли діти. Купили тракторця. З ним все робити легко.

Мінітрактор підходить для перевезення вантажу, внесення доб­рив, культивації й орання ґрунту, прибирання трави, сміття, листя та снігу, заготівлі сіна, посадки сільськогосподарських культур.

— Найдешевший трактор коштує 67 тисяч гривень. Ціна залежить від потужності моделі та кількості причіпного обладнання. Для обробки мого гектара вистачає 16 кінських сил. Сусід має 5 гектарів, тому взяв на 24.

Для ділянок понад 10 га купують техніку потужністю 35–40 к. с. При виборі слід враховувати вагу. Вона впливає на ефективність обробки ґрунту й визначає потужність мінітрактора. Що важча машина, то краще та швидше виконає роботу.

— З картоплесаджалкою та снігоприбирачем трактор обійшовся в 80 тисяч гривень. Ґрунтофреза йшла в комплекті. Назбираю грошей, і ще причіп візьму для перевезення сміття чи врожаю картоплі. Витримує до півтори тонни вантажу.

Агрегат розвиває швидкість 20–25 км/год. Витрачає вдвічі менше палива, ніж звичайний трактор. Не більш як літр солярки за годину роботи. Обробляє майже 3 га поля на економному режимі.

— Така техніка корисна весь рік. Навесні та взимку справляється з усіма роботами в полі — садіння, обробка, збір урожаю.

Влітку допомагає покосити траву, покропити город, а взимку — прибрати сніг.

— Малі трактори прості та зручні. Обладнані датчиками температури двигуна, тиску мастильної системи, — говорить 45-річний Василь Кеба, менеджер із продажу сільськогосподарського обладнання у Вінниці. — Гідропідсилювач керма дозволяє керувати без великих зусиль. Це полегшує манев­рування. Тому зручно працювати на малих ділянках і в теплиці. Коробка передач має шість швидкостей уперед і дві назад.

Наші фахівці допоможуть вибрати необхідну техніку. Доставлять по області безкоштовно. Навчать користуватися, пояснять тонкощі. На трактори надаємо річну гарантію на технічне обслуговування професійними механіками.

Замовити техніку можна за телефоном 0(67) 431 08 34, 0(96) 388 44 00. Детальну інформацію дізнавайтеся за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська (колишня Островського), 69. vintractor.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Мінітрактор чистить подвір'я від сміття та снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути