Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 06:45

Міні-сади розводять у пляшках

Автор: фото з сайта www.freelance.ru
  У флораріумі рослини висаджують каскадами. Низькі — спереду, ближче до світла
У флораріумі рослини висаджують каскадами. Низькі — спереду, ближче до світла

Дизайнер інтер'єрів Тетяна Антонець із Рівного переробила старий круглий акваріум на міні-сад, флораріум. Поставила в кімнаті.

— Міні-сади тепер роблять у будь-якій скляній посудині — пляшці, банці чи келиху. Навіть у колбах лампочок. Тепер це модна декорація. Я взяла сенполії, кактуси та сукуленти. Вони ростуть найкраще. Люди садять також орхідеї, алоказії, цикламени, папороть і плющ. В одному флораріумі можна садити не більш як три-п'ять видів рослин, — говорить 25-річна Тетяна Антонець.

На дно акваріума вона поклала гальку та керамзит для дренажу. Перед тим обдала їх окропом для дезінфекції. Ґрунт прожарила в духовці, щоб позбутися грибків. Мушлі та дерев'яний корч протерла спиртом.

— На гальку насипала ґрунт завтовшки 5 сантиметрів. Висадила рослини і знов присипала землею. Зверху обклала їх камінцями, мохом і гілками. Набираю воду в корпус від кулькової ручки, як у піпетку — і поливаю під корінь фіалки раз на тиждень, — продовжує Тетяна. — Рослини висаджують у банки із кришкою. Їх поливають раз на три місяці. Кришку відкривають раз на тиждень, щоб провітрити.

Якщо флораріум стоїть біля стіни, рослини висаджують каскадами — низькі спереду, високі позаду. Якщо на столі — найбільшу рослину висаджують у центрі.

Зараз ви читаєте новину «Міні-сади розводять у пляшках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути