середа, 13 червня 2007 14:48

Маленька посудомийка поміщається на столі

У київських магазинах продають невеликі за розміром посудомийні машини — як мікрохвильова піч. Таку техніку виготовляють фірми "Бош", "Сіменс", "Еленберґ" і "AEG".

За характеристиками малі посудомийки нічим не відрізняються від великих. Так само мають три температурні режими миття: нормальний (+65°С), економний (+50°С) та лагідний, або швидкий (+35°С). Але в компактну машину влазить утричі менше посуду. У велику поміщається 12 комплектів — тарілки, бокали й об"ємні каструлі. А в малу стане щось одне — або каструля, або тарілки.

— Компактну посудомийку купують для маленької кухні, — каже продавець столичного магазину "Ельдорадо" Микола Дубина, 20 років. — Таку машину можна поставити на столі.

Згадує клієнтку, яка шукала невелику мийку для кухні із вбудованими меблями. Місця під машину в них не передбачили, тому жінка вибирала невелику настільну техніку.

— Компактна посудомийка має одну корзину для посуду, — розповідає продавець-консультант столичної крамниці "Бош-Сіменс" на Подолі Олександр Недовба, 34 роки. — Туди поміщається чотири комплекти посуду: чотири тарілки, чотири чашки, виделки.

Тарілки й келихи радять закладати окремо, бо їх треба мити при різній температурі. Від сильного тиску і високої температури скло келихів може тріснути. Тому для них підійде холодна вода в режимі ополіскування. А тарілки миють у звичайному режимі при температурі +65°С.

Келихи миють у холодній воді в режимі ополіскування

Для посудомийної машини будь-якого розміру звичайні мийні засоби не підходять. Треба брати розчини "Сомат" або "Калгоніт". Ополіскувачі дозволяють добре вимити посуд й у холодній воді. У мийки також засипають спеціальну сіль. Вона пом"якшує воду, щоб не утворювався накип. Однієї порції вистачає на кілька місяців.

— Деякі великі посудомийні машини розраховані на використання таблеток "три в одному", — розповідає Недовба. — У них сконцентровані мийний засіб, сіль і ополіскувач. Але для малих посудомийок такі таблетки не підходять.

35-річна киянка Олександра Орєшнік три роки тому купила вузьку машину німецької фірми "Бош". Вона ідеально стала на кухні, бо стандартна була заширокою.

— Мию в ній тарілки, бокали і каструлі, — каже Олександра.— Буває, що одночасно ставлю ще й таці та пластикові судки. Але користуюсь нею не щодня. Найчастіше, коли приходять гості і збирається багато посуду.

Вузька посудомийка, як і велика, має дві корзини для посуду. Але в неї вміщується не 12, а дев"ять комплектів.

— Тарілки треба складати дуже обережно й рівно, щоб не було перекосів, — продовжує жінка, невисока, з чорним волоссям до плечей. — На це йде багато часу. Та неправильно складений посуд гірше відмивається.

У стандартному режимі машина миє посуд близько двох годин. У прискореному режимі — близько години.

Олександра відразу купила упаковку таблеток "Калгоніт" на 60 штук. Користується ними й досі. Посудомийка має електронний індикатор, який показує, коли треба покласти нову таблетку.


Скільки коштує посудомийна машина


 Фірми, назва моделі Категорія   Комплектів посуду
 Ціна, грн Мережа 
 Еленберґ DW-500  компактна  4  859  Ельдорадо
 Бош SKT 3002 EU  компактна  4  1369  Ельдорадо
 Бош SKT 5002 EU  компактна  4  1679  Бош-Сіменс
 Веко DFS 1500  вузька  10  1909  Техноярмарок
 Веко DFN 1500  стандартна  12  1939  Техноярмарок
 Зануссі ZDS 100  вузька  9  2240  Ельдорадо
 Канді CSF 458  вузька  8  2429  Ельдорадо
 Індезіт IDE 44 EU  вузька  9  2559  Ельдорадо
 Арістон LL6065  стандартна  12  3030  Ельдорадо

Розміри посудомийних машин (висота х ширина х глибина, см):  стандартна — 85х60х60; вузька — 85х45х60; компактна — 45х55х50


Машину можна заповнити наполовину

— Найзручнішими у побуті вважаються стандартні моделі мийок завширшки 60 сантиметрів, — каже менеджер із маркетингу компанії "Канді" в Україні Олександр Глінський, 25 років. — У них можна закласти до 15 комплектів посуду.
Більшість посудомийок можна завантажити наполовину — поставити не 12, а шість-сім комплектів у верхній корзині. Машина споживатиме менше мийних засобів, електроенергії і води.
— Найпопулярніші у покупців вузькі посудомийки завширшки 45 сантиметрів, — розповідає Сергій Головко, 33 роки, з компанії "АРДО". — Вони не мають функції "половина завантаження", але виграють у тому, що менші за розміром.

Зараз ви читаєте новину «Маленька посудомийка поміщається на столі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути